WMX Turkije: Fontanesi verslaat Duncan in thriller

WMX Turkije: Fontanesi verslaat Duncan in thriller
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Zesvoudig wereldkampioene Kiara Fontanesi moest alles uit de kast halen maar weerstond nipt aan de druk van Courtney Duncan (MTX BikeIt Kawasaki). Herhaaldelijk plaatste Duncan zich naast Fontanesi. Net zoals zaterdag draaide het titanenduel echter uit op een dragrace naar de finish. Deze keer won de Italiaanse met 50 honderdsten van een seconde!

De kopstart ging naar Duncan voor Larissa Papenmeier. Na enkele bochten reed Fontanesi van P3 naar de leiding. Achter de koplopers was Nancy Van de Ven de beste. Zij nam de maat van Papenmeier en zou derde eindigen weliswaar op ruime afstand van Fontanesi.


Courtney Duncan (foto boven) behield het contact en liet Fontanesi nooit verder uitlopen dan een seconde of twee. Door het slotoffensief van de Nieuw-Zeelandse en de achterliggers die niet altijd even vlot baan ruimden kreeg de eerste manche een zenuwslopende ontknoping. Hoewel de wielen elkaar een aantal keer raakten en Fontanesi herhaaldelijk de deur moest dicht gooien, wist ze nu wel het pleit in haar voordeel te beslechten!

Na Nancy Van De Ven (foto onder) en Papenmeier maakte de Belgische Amandine Verstappen de top-5 compleet. Shana van der Vlist en Lynn Valk kwamen respectievelijk als zesde en negende aan. Om 15u 05 gaat de afsluitende tweede manche van start.

WMX Race 1

1. Kiara Fontanesi (ITA, GASGAS), 24:58.447; 2. Courtney Duncan (NZL, Kawasaki), +0:00.050; 3. Nancy Van De Ven (NED, Yamaha), +0:44.584; 4. Larissa Papenmeier (GER, Yamaha), +0:47.101; 5. Amandine Verstappen (BEL, Kawasaki), +0:49.461; 6. Shana van der Vlist (NED, KTM), +1:00.283; 7. Sara Andersen (DEN, KTM), +1:08.396; 8. Daniela Guillen (ESP, KTM), +1:12.445; 9. Lynn Valk (NED, Husqvarna), +1:19.101; 10. Elisa Galvagno (ITA, Yamaha), +1:41.622; 11. Jamie Astudillo (USA, KTM), +1:45.966; 12. Virginie Germond (SUI, KTM), +1:50.583; 13. Tahlia Jade O’Hare (AUS, Honda), +1:51.392; 14. Mathea Seleboe (NOR, Yamaha), -1 lap(s); 15. Malou Jakobsen (DEN, KTM), -1 lap(s); 16. Giorgia Blasigh (ITA, GASGAS), -1 lap(s); 17. Avrie Berry (USA, Husqvarna), -1 lap(s); 18. Line Dam (DEN, Yamaha), -1 lap(s); 19. Mia Ribic (CRO, GASGAS), -1 lap(s); 20. Jenitty Van der Beek (NED, KTM), -1 lap(s); 21. Fahimeh Nematollahi (IRI, Kawasaki), -3 lap(s); 22. Irmak Yildirim (TUR, GASGAS), -4 lap(s); 23. Britt Jans-Beken (NED, KTM), -7 lap(s); 24. Sandra Keller (SUI, Kawasaki), -8 lap(s);

LEES MEER  Nieuw in Hoco Parts line-up: Red Bull SPECT Eyewear

Foto: MXGP

Uw reacties

Ook te lezen

 • Nieuw in Hoco Parts line-up: Red Bull SPECT Eyewear

  Nieuw in Hoco Parts line-up: Red Bull SPECT Eyewear

  Met de nodige trots kunnen we melden dat Hoco Parts per 1 november 2021 de officiële distribiteur van Red Bull SPECT Eyewear is geworden. Hierdoor geven we de veeleisende off- …
 • Van der Mierden gaat titel verdedigen met JHMX

  Van der Mierden gaat titel verdedigen met JHMX

  Ook in 2022 zal Sven van der Mierden uitkomen voor het ATG-JHMX-GasGas Racing Team. De Brabander wist het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 500cc op zijn naam te schrijven en zal …
 • Smets Zeefdruk: Ook voor teamkledij!

  Smets Zeefdruk: Ook voor teamkledij!

  Bij een sport draagt vaak het hele team dezelfde kleding. Custom team wear geeft een professionele uitstraling tijdens een wedstrijd of evenement. Bij Smets Zeefdruk weten ze er alles over! …
 • E-motorcross: dit zijn de te overwinnen moeilijkheden

  E-motorcross: dit zijn de te overwinnen moeilijkheden

  Wereldwijd wordt er naarstig gewerkt aan de ontwikkeling van elektrische motoren. De eerste straatmotoren zijn er al maar voor competitiegerichte motoren zijn de uitdagingen een stuk pittiger. Elektrisch rijden kent …