X

Cairoli, Reed en broers Coenen in Supercross Parijs

Het wordt de 38ste editie van de Supercross van Parijs, de oudste en belangrijkste Europese SX die er alles aan gedaan heeft om een plaats te behouden op de kalender van 2021. De nieuwe datum voor dit evenement wordt geprikt op zaterdag 27 november 2021.

SX1

Twee keer mocht hij al de titel “King of Paris” dragen en nu zal hij een poging doen om voor een derde keer te winnen. Wij hebben het over Marvin Musquin, de winnaar van de voorlaatste race van de AMA Supercross dit jaar.

Justin Brayton, die elke winter naar Europa of Australië reist en winnaar was in Parijs en Genève, zal één van de kanshebbers zijn. Ook Chad Reed die terugkeert uit pensioen voor een laatste trip naar Parijs, Justin Boggle, Ryan Sipes, Josh Hill, Alex Martin, Cole Seely en Dylan Wright, de Canadese SX-kampioen, maken een kans.

Ook een aantal MXGP-toppers maken hun opwachting. Antonio Cairoli, die aan het eind van het seizoen stopt met racen, zal naar Parijs afzakken. Hij reed in het verleden als eens een wedstrijd in Bercy. Ook Romain Febvre, de laatste Franse MXGP-wereldkampioen prijkt op het deelnemersveld.

Het Franse team zal zoals gewoonlijk sterk zijn met alle hoofdrolspelers uit de SX waaronder Maxime Desprey, Cédric Soubeyras, Thomas Ramette, Greg Aranda, Anthony Bourdon, Adrien Escoffier en vele anderen.

SX2

Maxime Renaux, de huidige leider in het MX2-wereldkampioenschap, neemt de uitdaging aan om te racen in de SX2-klasse. Hij zal het opnemen tegen enkele Amerikaanse Supercross-specialisten zoals Vince Friese, Kyle Peters (onklopbaar in Arenacross dit seizoen), Ty Masterpool en alle rijders uit de Franse SX Tour. Dan zijn er ook enkele bekende wild cards die deelnemen in Parijs zoals Brian Hsu, Quentin Prugnières en de jonge broers Coenen.

FMX show

De Paris Supercross kan niet zonder een grote FMX show. Daarvoor zijn de Australiër Josh Sheehan en zijn crew aangetrokken. Hij zal met zijn kompanen Maikel Melero (drievoudig FMX kampioen), Matt Rebeaud (op zijn Red Bull Alta) en Nicolas Texier de show verzorgen tussen de reeksen.

Info en tickets op https://www.supercrossparis.com