Coldenhoff: “Het was een constante dag maar we willen meer.’’

Coldenhoff: “Het was een constante dag maar we willen meer.’’
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Afgelopen zondag wist Glenn Coldenhoff zich op het podium te rijden. Tijdens ‘Arco2’ zat dat er helaas niet in maar de Brabander kwam goed tot scoren. Jeremy Seewer kwam sterk voor de dag en Ben Watson liet zich ook heel goed zien. De Brit is immers opzoek naar een team voor 2022 dus goede resultaten zijn zeker welkom. Hier doen de Yamaha-rijders van Louis Vosters hun verhaal op het “Crossodromo Ciclamino”.

Jeremy Seewer:
‘’Ik voel me heel goed. Dit was een geweldig moment om tweede te worden in de tweede manche. Tony Cairoli had in deze manche een missie. Ik probeerde hem te volgen maar hij liep heel iets weg. Hij liep niet heel ver weg. Ik ben tevreden over vandaag. Ik was constant en reed goed. Het is best vreemd als je met een 4-2 in de manches niet op het podium staat. Dit laat zien hoe competitief de MXGP klasse is. Of ik nu op het podium sta of niet, ik kwam er dichtbij en heb goede punten voor het kampioenschap weten te scoren. Dat is het allerbelangrijkste. Ik ben overal blij mee en ik ga nu wat rust nemen en ga het aanstaande zondag opnieuw proberen tijdens Arco 3.’’

Glenn Coldenhoff:
‘’De dag begon niet goed vandaag. Ik voelde me goed op de baan maar kwam niet verder dan een zestiende tijd. Ondanks dit had ik nog steeds een goede startplaats. In de eerste manche pakte ik niet zo’n goede start. Ik moest van ver komen en dat is op een circuit als deze niet makkelijk. Ook voelde ik me niet heel comfortabel. De tweede manche was veel beter. Ik startte in de top vijf en heb mezelf gelijk op weten te werken naar een derde plaats. Echter in het midden van de wedstrijd begon ik verkrampt te rijden en maakte daardoor een aantal grote fouten. Hierdoor wisten verschillende rijders mij te passeren. Het was een constante dag maar we willen meer.’’

LEES MEER  ADAC Wintercup Frankenbach gaat opnieuw niet door

Ben Watson:
‘’Ik ben tevreden over vandaag. Ik begin me eindelijk weer normaal te voelen. Ik weet dat mijn enkel nog niet 100 procent is maar ik was wel in staat om te rijden zoals ik dat wilde. Het was goed. Ook voelde ik me goed in de kwalificatie. De eerste manche was 1 van de beste van dit seizoen. Ook in de tweede manche was het niet slecht en wist ik opnieuw in de top tien te finishen. Ik kijk er naar uit om op zondag weer hier van start te gaan.’’

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha Racing

Uw reacties

Ook te lezen

 • Mairis Pumpurs tekent bij SHR Motorsports

  Mairis Pumpurs tekent bij SHR Motorsports

  Goed nieuw voor Mairis Pumpurs want hij heeft een team gevonden voor 2022. De voormalige winnaar van de bLU cRU Superfinal zal gaan uitkomen voor SHR Motorsports. Met het Duitse …
 • VIDEO: Jeffrey Herlings op training in Spanje

  VIDEO: Jeffrey Herlings op training in Spanje

  Afgelopen week werd de wereldkampioen MXGP gesignaleerd in Spanje. Daar trok hij naar een hardpack circuit om er te trainen ter voorbereiding van de competitie. Het MXGP-seizoen start al op …
 • Avrie Berry maakt overstap naar Honda

  Avrie Berry maakt overstap naar Honda

  Na vele seizoenen op een Oostenrijks merk te hebben gereden maakt Avrie Berry in 2022 de overstap naar Honda. De geboren Amerikaanse gaat uitkomen in de kleuren van Vermeeren-Honda Racing. …
 • ADAC Wintercup Frankenbach gaat opnieuw niet door

  ADAC Wintercup Frankenbach gaat opnieuw niet door

  Het bestuur van MCC Frankenbach heeft voor het derde jaar op rij besloten de jaarlijkse ADAC Wintercross af te gelasten voor het coronavirus. Het evenement werd in 2020 en 2021 …