X

Een weekend met veel podiumplaatsen!

Waar het weekend voor vele mensen de dagen zijn om bij te komen van de drukke werkweek doet het Team Gasdevil-Omnius Truckparts er een schepje bovenop. Davey Janssen stond zelfs beide dagen achter het starthek! Het was pittig maar met twee overwinningen en nog eens drie podiumplaatsen was het een succesvol weekend voor het Brabantse team.

KNMV ONK Oldebroek:
Op zaterdag kwam Davey in actie tijdens het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 500cc. Deze wedstrijd op het prachtige circuit van Oldebroek verliep zeker niet slecht maar er waren wat schoonheidsfoutjes. In de trainingen wist Davey een vijfde tijd te laten noteren maar de beginfase van de eerste manche was niet goed. De Gemertenaar ging in de eerste ronde onderuit waardoor hij in de achtervolging moest. Vanaf de 27e plaats wist de Yamaha-rijder zich terug te werken naar de negende plaats. De tweede manche wist Davey zich van de 14e naar de zevende plaats op te werken. In het dagklassement werd de WLM Design-medewerker ook zevende.

MON NK Deurne Inters:
De volgende dag stond Davey weer achter het starthek maar n dichterbij huis. Het circuit van Deurne is bekend bij Davey die zich dan ook als een vis in het water voelde. Met een eerste en tweede plaats werd hij de winnaar bij MC Deurne met zijn Buxur Suspension afgeveerde Van de Laar Racing-YZ450F. Jacky Tausch werd tweede en hij staat aan de leiding in de tussenstand. Dimitri van der Sanden werd zesde en vierde tijdens de manches, dat leverde de Belg een vierde plaats op in het dagklassement.
Bij de Inters MX2 kwam Tyler Eltink in actie, hij werd in dit zware geweld keurig zevende.

MON NK Deurne Jeugd:
Op zaterdag kwam de Jeugd in actie in Deurne en die wedstrijd verliep goed voor het Team Gasdevil-Omnius Truckparts. Eric van Helvoirt wist beide manches op zijn naam te schrijven bij de MX2 Jeugd en daarbij heeft hij ook de leiding in het kampioenschap. Bij de 85cc Kleine Wielen mocht Sem van Helvoirt op het podium klimmen, de scholier werd knap derde in het dagklassement.
Een knap debuut wist Case Kanters te maken, hij ging heel goed rond bij de MC Deurne Clubklasse waar hij de beste 85cc Kleine Wielen rijders wist te worden.

Volgende keer:
Op 24 oktober wordt de laatste wedstrijd van het KNMV ONK verreden, dit zal gebeuren op het circuit van Sint Isidorushoeve.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #MXJunkie