X

Eli Tomac naar Monster Energy/Star Racing Yamaha

Na het persbericht van Husvarna waarin afscheid werd genomen van Jason Anderson, de bevestiging van Anderson bij Kawasaki volgde zonet de aankondiging van… Eli Tomac bij Yamaha. De meervoudige Amerikaanse MX en SX kampioen zal bij Monster Energy Star Yamaha Racing Dylan Ferrandis als teammaat krijgen. Die won dit seizoen de 450 Pro Motocross titel.

Voor het 2022 Lucas Oil Pro Motocross seizoen krijgen Tomac en Ferrandis het gezelschap van Christian Craig in de 450MX. Craig zal wel 250 rijden in de Supercross. Tomac brengt een schat aan ervaring met zich mee en is een bewezen kanshebber voor de titel. Naast zijn drie opeenvolgende Pro Motocross 450MX-titels van 2017-2019, pakte e hij in 2020 het felbegeerde 450SX-kampioenschap aan zijn cv toe. De zoon van MTB-legende John Tomac heeft een indrukwekkend aantal overwinningen vergaard en is op dit moment de meest succesvolle actieve rijder in de Amerikaanse topklasse.

Met de komst van Tomac zetten zowel Yamaha als Monster Energy Star Yamaha Racing 450 Team de kroon op een zeer succesvol jaar. In het eerste 450 seizoen voor Star Racing behaalden  alle drie de rijders hun eerste 450SX podium. Naast de outdoor titel van Ferrandis  werd Yamaha Motor Corporation, U.S.A. uitgeroepen tot fabrikant van het jaar en werd het Monster Energy Star Yamaha Racing Team uitgeroepen tot Team ban het jaar. Het Lucas Oil Pro Motocross beloonde ook Jeremy Coker als Teammanager van het Jaar en de 450 Mechanic of the Year ging naar Ferrandis’ monteur, Alex Campbell.

Foto: Yamaha