X

Mikkel Haarup stijgt naar de twaalfde positie

In een zonnig Arco di Trento heeft Mikkel Haarup plaatsen goed gemaakt in het FIM wereldkampioenschap MX2. De Deen wordt twaalfde en veertiende tijdens de manches waardoor hij in de titelstrijd stijgt naar de twaalfde plaats. De polsproblemen van Roan van de Moosdijk zijn dusdanig dat er besloten is dit seizoen niet meer in actie te komen. De overwinning even ten Noorden van het Gardameer ging naar Tom Vialle. Zijn landgenoot Maxime Renaux blijft de leider in de tussenstand.

1e Manche:
Na zijn tiende trainingstijd gaat Mikkel zich proberen te verbeteren tijdens de beide manches over 30 minuten en twee ronden. De eerste start betekent veel duwen en trekken in de eerste twee bochten onderweg naar de eerste sprong. De Leatt-geklede crosser begint buiten de top 20 aan de wedstrijd. In de eerste ronde worden direct plaatsen goed gemaakt waardoor hij zich in de punten bevindt. Vanaf de 18e positie werkt Mikkel hard om zo goed mogelijk te scoren. Met een twaalfde plaats lukt dat nog vrij aardig voor de 20-jarige crosser.

2e Manche:
Helaas verloopt de beginfase niet zo goed maar dankzij knap stuurwerk weet de Kawasaki-rijder zich direct in de punten te rijden. De vreugde is van korte duur want in de tweede ronden is er een botsing met een collega waardoor en plaatsen verloren gaan. Vanaf de 23e positie komt Mikkel terug naar de veertiende plaats. In het dag klassement levert dat de dertiende plaats op. In de tussenstand van het WK neemt Mikkel de twaalfde plaats over van Mathys Boisrame.

Volgende wedstrijd:
Komende woensdag gaat het starthek opnieuw vallen in Arco waarna er zondag nog een wedstrijd volgt. Daarna gaat de reis naar Mantova voor de laatste twee Grand Prix van het seizoen.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotyBavo