Product: de Twin Air Complete Seat

Product: de Twin Air Complete Seat
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het zadel van uw crosser lijkt een banaal onderdeel van een crossmotor maar dat is het zeker niet. Iedereen heeft persoonlijke eisen en die hebben veelal te maken met de hardheid van het schuimrubber en de grip van het overtrek. Twin Air heeft nu een eigen zadel ontworpen met specifieke eigenschappen.

De bekende fabrikant van luchtfilters ontwikkelde de Twin Air Complete Seat. Het is een volledig zadel met onderframe, schuimrubber en overtrek. U koopt dus een compleet nieuw zadel. Deze Complete Seat is een antwoord op de verzuchtingen van vele rijders.

Het probleem met OEM motorcrosszadels is dat de densiteit van het schuimrubber te zacht is. Nieuw van de winkel voelt het comfortabel aan, maar na een maand is het zachter dan het achterwerk van Veronique De Kock. Erger nog, sommige zadelontwerpen zijn erg dun aan de achterkant. Het gebrek aan schuim in combinatie met de zachtheid van het schuim resulteert in blauwe plekken op je billen.

De gloednieuwe Twin Air Complete Seat is een vervangzadel die de bekleding, het schuim met hoge dichtheid en de plastic basis omvat. Het zadel is waterdicht, heeft een harde vulling en een overtrek met extra veel grip. Motorcrossers willen bovendien een duurzaam zadel met schuim dat niet snel afbreekt en kapot gaat. Twin Air weet alles over schuimdichtheid door hun jarenlange ervaring met luchtfilters. Daarom hebben ze een schuim gemaakt dat niet afbreekt en zachter wordt naarmate je meer rijdt. Ook bieden ze zadels aan die 15 mm hoger zijn dan de standaardmaat.

LEES MEER  Van der Mierden gaat titel verdedigen met JHMX

Het overtrek en het polyurethaanschuim zijn beide waterdicht, wat een van de redenen is waarom het Twin Air zitschuim minder snel zal afbreken. Het zadel heeft een bekleding met erg veel grip. Wij raden je aan om je broek extra vast te gespen want anders zit je geheid na enkele ronden je bouwvakkersdecolleté te showen op de motor.

Het zadel kost 141 € bij je lokale motorcrossboer en is in zwart van kleur. Verkrijgbaar voor alle courante modellen.

 

Uw reacties

Ook te lezen

 • Nieuw in Hoco Parts line-up: Red Bull SPECT Eyewear

  Nieuw in Hoco Parts line-up: Red Bull SPECT Eyewear

  Met de nodige trots kunnen we melden dat Hoco Parts per 1 november 2021 de officiële distribiteur van Red Bull SPECT Eyewear is geworden. Hierdoor geven we de veeleisende off- …
 • Van der Mierden gaat titel verdedigen met JHMX

  Van der Mierden gaat titel verdedigen met JHMX

  Ook in 2022 zal Sven van der Mierden uitkomen voor het ATG-JHMX-GasGas Racing Team. De Brabander wist het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 500cc op zijn naam te schrijven en zal …
 • Smets Zeefdruk: Ook voor teamkledij!

  Smets Zeefdruk: Ook voor teamkledij!

  Bij een sport draagt vaak het hele team dezelfde kleding. Custom team wear geeft een professionele uitstraling tijdens een wedstrijd of evenement. Bij Smets Zeefdruk weten ze er alles over! …
 • E-motorcross: dit zijn de te overwinnen moeilijkheden

  E-motorcross: dit zijn de te overwinnen moeilijkheden

  Wereldwijd wordt er naarstig gewerkt aan de ontwikkeling van elektrische motoren. De eerste straatmotoren zijn er al maar voor competitiegerichte motoren zijn de uitdagingen een stuk pittiger. Elektrisch rijden kent …