Selen revancheert zich op de Reulsberg met dagzege

Selen revancheert zich op de Reulsberg met dagzege
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Jippe Selen heeft zich in Horst gerevancheerd voor zijn nulresultaat in Deurne. Selen moest na een val in de eerste manche nog Eric van Helvoirt voor zich dulden, maar wist de tweede manche te winnen. Hiermee hield hij op basis van de tweede manche van Helvoirt achter zich in het dagklassement. Grote winnaar van de dag werd echter toch van Helvoirt. Met zijn eerste en tweede plaats in de manches werd hij dan wel tweede in het dagklassement, maar hiermee maakte hij een grote stap in het kampioenschap. Selen kan nog op maximaal 785 punten komen en van Helvoirt heeft al 722 punten behaald.

Van Helvoirt heeft honderd punten aan afschrijving staan en is dus bij tweemaal een nulresultaat of het niet meerijden in Meijel Nederlands Kampioen MX 2 jeugd. De enige manier die nog roet in het eten kan gooien voor van Helvoirt is als hij beide manches in Meijel gediskwalificeerd zou worden. Een sterk rijdende Sjef Platte pakte ondanks een val overtuigend de derde plaats in het dagklassement en verstevigde hiermee zijn podiumplaats in het Nederlands Kampioenschap. Hij mag zelfs nog een kleine hoop hebben op de tweede plaats. De Duitser Henry Hauswirth wist tweemaal als vierde te eindigen in de manches en werd ook vierde in het dagklassement. In de strijd om de vijfde plaats was het Luc Pullen die op basis van de tweede manche Jeffrey Wiegmans achter zich wist te houden. Pullen blijft hiermee vierde in de tussenstand.

Eerste manche
Het was Selen die gelijk liet zien uit te zijn op revanche door in de eerste ronde de koppositie te pakken voor van Helvoirt, Wiegmans, Platte en Hauswirth. In de tweede ronde kwam Platte te val maar wist zijn weg weer snel te vervolgen op de vijfde plaats. Selen nam ondertussen een kleine voorsprong op van Helvoirt, maar net voordat men voor de derde maal doorkwam kreeg van Helvoirt de koppositie in zijn schoot geworpen door een val van Selen. Ondertussen was het Hauswirth voorbij was gegaan aan Wiegmans, maar hij moest de derde plaats op zijn beurt weer laten aan Platte die zich snel herstelde van zijn val die zowel Wiegmans als Hauswirth passeerde. Hiermee waren de posities ingenomen. Selen deed er nog alles aan om opnieuw voorbij te gaan aan van Helvoirt, die zich kranig verweerde en de manchezege wist te behalen. Ver daarachter reed Platte weg van Hauswirth en Wiegmans en zag de zwat/wit geblokte vlag als derde. Hauswirth reed langzaam weg van Wiegmans en Luc Pullen in de strijd om de vierde plaats. Wiegmans wist op zijn beurt nog wel Pullen achter zich te houden.

LEES MEER  Dirk Vansummeren komt met DVS Junior Racing KTM

Tweede manche
Het was opnieuw Selen die gelijk de leiding pakte voor Platte, Wiegmans, van Helvoirt en Dano Bockting. Al snel zagen we dezelfde hoofdrolspelers weer voorin als in de eerste manche. Selen en van Helvoirt reden snel weg van de rest van het veld en het was nu Selen die niet in de fout ging en de manche won met elf seconden voorsprong. Van Helvoirt nam met de tweede plaats al een voorschot op zijn Nederlands Kampioenschap en vierde al een klein feestje. Platte was opnieuw op grote achterstand “best of the rest” op de derde plaats. Bockting viel snel terug en hiermee ging de strijd om plaatse 4, 5 en 6 opnieuw tussen Wiegmans, Hauswirth en Pullen. Halverwege de manche was het Wiegmans die afhaakte. Hauswirth wist halverwege de manche te versnellen en maakte hiermee het verschil en kwam als vierde over de finish voor Pullen. Wiegmans werd met de zesde plaats in de manche ook zesde in het dagklassement.

Eerste manche:
1. van Helvoirt, 2. Selen, 3. Platte, 4. Hauswirth (Dui), 5. Wiegmans, 6. Pullen, 7. Ermers, 8. Bockting, 9. van Daal, 10. van Tuil.

Tweede manche:
1. Selen, 2. van Helvoirt, 3. Platte, 4. Hauswirth (Dui), 5. Pullen, 6. Wiegmans, 7. Ermers, 8. Bockting, 9. van Daal, 10. van Tuil.

Dagklassement:
1. Selen 114, 2. van Helvoirt 114, 3. Platte 100, 4. Hauswirth (Dui) 94, 5. Pullen 88, 6. Wiegmans 88, 7. Ermers 82, 8. Bockting 78, 9. van Daal 74, 10. van Tuil 70.

Tussenstand:
1. van Helvoirt 722, 2. Selen 665, 3. Platte 631, 4. Pullen 547 5. Wiegmans 464, 6. van Tuil 427, 7. van Daal 417, 8. Ermers 414, 9. Blokland 397, 10. Freriks 381.

LEES MEER  Ook Lacapelle-Marival heeft een datum

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  MXGP vicewereldkampioen Romain Febvre deed het vandaag prima in de SX van Parijs. In de tweede SX1 race liep het echter flink mis voor Febvre die jacht maakte op leider …
 • Musquin een maatje te groot in Parijs

  Musquin een maatje te groot in Parijs

  Vandaag was er geen twijfel mogelijk over de sterkste man in Parijs. Marvin Musquin won de drie SX1 wedstrijden en daarmee is de KTM-rijder de nieuwe King of Paris. Landgenoot …
 • Kyle Peters is de Price of Paris

  Kyle Peters is de Price of Paris

  De nieuwe ‘Price of Paris” is Kyle Peters die vanmiddag in Parijs alle SX2 wedstrijden wist te winnen. De Honda-rijder won in de “Paris La Défense Arena” voor Maxime Renaux …
 • Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  In het Paris La Défense Arena heeft Marvin Musquin de Superpole weten te winnen voor de Supercross Paris. De KTM-rijder was in zijn vliegende rondje sneller dan Antonio Cairoli en …