X

Tim Gajser: ik geef niet op!

Tijdens de eerste triple-header op het prachtige Pietramurata circuit werd Tim Gajser derde in de eindstand. Hij staat nu op derde plaats na vier-drie manches. Hij staat nu derde in het WK op 27 punten van leider Herlings.

Spanning alom in de MXGP met Tim Gajser, Romain Febvre en Jeffrey Herlings die elkaar naar een hoger niveau pushen. Gajser won hier ook in 2015 en in 2019, dus was hij erg benieuwd om te zien of hij het gat in de top van het kampioenschap kon dichten.

De dag begon moeizaam toen Gajser in de kwalificatie slechts een zesde plaats wist te behalen, maar hoewel dat een beetje ondermaats is, is de start in Pietramurata vrij open. Een goede start is altijd mogelijk op veel andere posities aan het hek. Helaas kon hij daar in beide races niet van profiteren en moest hij uitwijken voor een aantal crashende rijders in de chaotische eerste bochten.

Zoals hij het hele jaar al heeft bewezen, is het geen probleem voor de #243 om in de eerste ronde een groot aantal plaatsen goed te maken en deze twee manches vormden daarop geen uitzondering. Veel Sloveense fans waren de grens overgestoken om hun held te steunen en zij juichten het hardst toen hij het podium opkwam om zijn trofee in ontvangst te nemen. Maar zowel zij als Gajser zelf zullen op meer hopen wanneer het kampioenschap op woensdag 27 oktober wordt hervat, voor de tweede van de Trentino triple-headers.

Tim Gajser:Het was echt een intense dag, met twee zeer hard bevochten reeksen. Ik heb het mezelf moeilijk gemaakt met mijn starts. Ik moest in beide manches door het veld heen en ik heb veel goedgemaakt, maar het was niet genoeg om de overwinning te pakken. Maar woensdag komen we hier terug en ik weet dat ik er heel dichtbij ben en ik zal de strijd zeker niet opgeven tot het einde. Ik wil mijn team bedanken voor al hun werk en alle fans die me hier kwamen steunen. Ik waardeer het enorm en ze toveren altijd een glimlach op mijn gezicht.

Foto: HRC Honda