Van Helvoirt pakt opnieuw de leiding

Van Helvoirt pakt opnieuw de leiding
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Eric van Helvoirt heeft afgelopen zaterdag opnieuw de koppositie gepakt in het NK MX2 jeugd van de Motorsport Organisatie Nederland. In Deurne wist de Gasdevil-rijder beide manches te winnen en profiteerde hiermee optimaal van het feit dat Jippe Selen de tweede manche niet kon rijden vanwege een kapotte machine. De tweede plaats kwam ditmaal in Duitse handen. Henry Hauswirth behaalde een vijfde en tweede plaats in de manches en pakte hiermee genoeg punten om als tweede te eindigen. De derde plaats was met een vierde en derde plaats in de manches voor Luc Pullen. Hij mocht hiermee voor de eerste maal dit seizoen plaatsnemen op het erepodium. Siem Ermers en Sjef Platte maakten de top vijf van het dagklassement compleet.

In de tussenstand van het Nederlands Kampioenschap heeft van Helvoirt nu 57 punten voorsprong op Selen. Platte verstevigde ondanks zijn vijfde plaats in het dagklassement zijn derde plaats en Pullen schoof ten koste van Alec Blokland van de vijfde naar de vierde plaats.

Uitslagen MON NK MX2 Jeugd; Deurne, NL:
Eerste manche:
1. van Helvoirt, 2. Selen. 3. Platte, 4. Pullen, 5. Hauswirth (Dui), 6. Ermers, 7. van Daal, 8. Wiegmans, 9. Daniels, 10. de Klijn.

Tweede manche:
1. van Helvoirt, 2. Hauswirth (Dui), 3. Pullen, 4. Ermers, 5. Wiegmans, 6. de Klijn, 7. van Tuil, 8. Platte, 9. Daniels, 10. van Daal.

Dagklassement:
1. van Helvoirt 120, 2. Hauswirth (Dui) 99, 3. Pullen 97, 4. Ermers 90, 5. Platte 89, 6. Wiegmans 84, 7. de Klijn 78, 8. van Daal 76, 9. van Tuil, 10 Daniels 74.

LEES MEER  Dirk Vansummeren komt met DVS Junior Racing KTM

Tussenstand:
1. van Helvoirt 608, 2. Selen 551, 3. Platte 531, 4. Pullen 459, 5. Blokland 397, 6. Wiegmans 376, 7. van Tuil 357, 8. van Daal 343, 9. Ermers 332, 10. Daniels 330.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  MXGP vicewereldkampioen Romain Febvre deed het vandaag prima in de SX van Parijs. In de tweede SX1 race liep het echter flink mis voor Febvre die jacht maakte op leider …
 • Musquin een maatje te groot in Parijs

  Musquin een maatje te groot in Parijs

  Vandaag was er geen twijfel mogelijk over de sterkste man in Parijs. Marvin Musquin won de drie SX1 wedstrijden en daarmee is de KTM-rijder de nieuwe King of Paris. Landgenoot …
 • Kyle Peters is de Price of Paris

  Kyle Peters is de Price of Paris

  De nieuwe ‘Price of Paris” is Kyle Peters die vanmiddag in Parijs alle SX2 wedstrijden wist te winnen. De Honda-rijder won in de “Paris La Défense Arena” voor Maxime Renaux …
 • Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  In het Paris La Défense Arena heeft Marvin Musquin de Superpole weten te winnen voor de Supercross Paris. De KTM-rijder was in zijn vliegende rondje sneller dan Antonio Cairoli en …