Van Helvoirt pakt opnieuw de leiding

Van Helvoirt pakt opnieuw de leiding
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Eric van Helvoirt heeft afgelopen zaterdag opnieuw de koppositie gepakt in het NK MX2 jeugd van de Motorsport Organisatie Nederland. In Deurne wist de Gasdevil-rijder beide manches te winnen en profiteerde hiermee optimaal van het feit dat Jippe Selen de tweede manche niet kon rijden vanwege een kapotte machine. De tweede plaats kwam ditmaal in Duitse handen. Henry Hauswirth behaalde een vijfde en tweede plaats in de manches en pakte hiermee genoeg punten om als tweede te eindigen. De derde plaats was met een vierde en derde plaats in de manches voor Luc Pullen. Hij mocht hiermee voor de eerste maal dit seizoen plaatsnemen op het erepodium. Siem Ermers en Sjef Platte maakten de top vijf van het dagklassement compleet.

In de tussenstand van het Nederlands Kampioenschap heeft van Helvoirt nu 57 punten voorsprong op Selen. Platte verstevigde ondanks zijn vijfde plaats in het dagklassement zijn derde plaats en Pullen schoof ten koste van Alec Blokland van de vijfde naar de vierde plaats.

Uitslagen MON NK MX2 Jeugd; Deurne, NL:
Eerste manche:
1. van Helvoirt, 2. Selen. 3. Platte, 4. Pullen, 5. Hauswirth (Dui), 6. Ermers, 7. van Daal, 8. Wiegmans, 9. Daniels, 10. de Klijn.

Tweede manche:
1. van Helvoirt, 2. Hauswirth (Dui), 3. Pullen, 4. Ermers, 5. Wiegmans, 6. de Klijn, 7. van Tuil, 8. Platte, 9. Daniels, 10. van Daal.

Dagklassement:
1. van Helvoirt 120, 2. Hauswirth (Dui) 99, 3. Pullen 97, 4. Ermers 90, 5. Platte 89, 6. Wiegmans 84, 7. de Klijn 78, 8. van Daal 76, 9. van Tuil, 10 Daniels 74.

LEES MEER  Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

Tussenstand:
1. van Helvoirt 608, 2. Selen 551, 3. Platte 531, 4. Pullen 459, 5. Blokland 397, 6. Wiegmans 376, 7. van Tuil 357, 8. van Daal 343, 9. Ermers 332, 10. Daniels 330.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen