VLM: BeTeMo klopt RW MX Team in spannende Team Trophy!

VLM: BeTeMo klopt RW MX Team in spannende Team Trophy!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vandaag organiseerden  MC Liller Treffers samen met Everts MX Team de jaarlijkse Team Trophy. En of het spannend was in Sint-Huibrechts Lille! Het verschil tussen het winnende BeTeMo team (Greg Smets, Jens Van Meer, Sven van der Mierden) en het sterke RW MX Team van Katty Vansimpsen en Werner Renders (Wietse Brackman, Kevin Fors, Tallon Verhelst) bedroeg amper twee punten!

Racing Center KTM (Brent Aerden, Kenny Janssens, Thomas Vermijl) werd meer dan verdienstelijk derde op 3 punten van RW MX Team. De Team Trophy is altijd een bijzondere wedstrijd en dat was nu zeker niet anders. Onder perfecte weersomstandigheden kon het publiek genieten van een ware thriller! Eén ding is zeker veel rijders én toeschouwers hebben zich vandaag goed geamuseerd met deze bijzondere teamformule.


Ter gelegenheid van de Team Trophy zagen we ook weer bijzondere trio’s. BeTeMo pakte vandaag uit met de Nederlandse topper Sven Van der Mierden. Die werd met twee klinkende overwinningen dé grote uitblinker van de dag. Samen met teamgenoot Jens Van Meer bezorgde Van Der Mierden BeTeMo meteen een 1-2 start in de eerste manche. Sven leidde van start tot finish en Van Meer kwam na een uitstekende reeks in zijn wiel aan.  Thomas Vermijl acteerde de laatste weken al langer op hoog niveau en eindigde nu derde.

Voor gastrijder Wietse Brackman was het even wennen vandaag. De meervoudig MCLB kampioen reed namelijk op een Husqvarna 250cc tweetakt. Tussen het zware viertakt geweld eindigde hij toch knap vierde in de eerste manche. Zijn teammaat Tallon Verhelst eindigde vijfde en daarmee was de toon gezet.

De teams van BeTeMo en RW MX voerden aanvankelijk weliswaar het hoge woord maar met een prima tweede manche -tweede met Vermijl en vierde met Janssens- lieten de Racing Center boys zien dat er ook met hen rekening moest gehouden worden! De verrassing van die tweede race was echter de overwinning van Honda Vermeeren rijder Jordi Van Mieghem (foto boven) die Vermijl en kersvers Vlaams Kampioen Kevin Van Geldorp achter zich liet. Voor RW MX werd dit ondermeer door een val van Brackman een mindere reeks terwijl BeTeMo regelmatig scoorde.

Door het schrappen van het slechtste resultaat moest er voor de finale nog flink worden gerekend en gespeculeerd om te weten hoe de 2021 Team Trophy zou uitdraaien. Sven Van Der Mierden had echter duidelijk geen zin in rekenen. De JH MX Service-GasGas rijder toonde waarom hij dit seizoen zo dominant is in het ONK. Na een start in de top-10 reed Sven sterk naar voor om na 3 ronden op te klimmen naar P2 achter Kevin Fors (foto onder). Enkele ronden later moest ook de Husqvarna België piloot voor de bijl! Met de beste reeks van de dag voor Tallon Verhelst als derde en Brackman als zesde scoorde RW MX weliswaar prima maar de klasse van Van Der Mierden deed de balans uiteindelijk overhellen in het voordeel van BeTeMO!

Alle resultaten hier

1ste manche Inters
1. Sven Van Der Mierden, 2. Jens Van Meer, 3. Thomas Vermijl, 4. Wietse Brackman, 5. Tallon Verhelst, 6. Arno Van Mieghem, 7. Kenny Janssens, 8. Greg Smets, 9. Jordi Van Mieghem, 10. Brent Aerden, 11. Kevin Fors, 12. Marnick Lagrou, 13. Kevin Schellens, 14. Kristof Scheynen, 15. Kevin Van Geldorp, 16. Dieter Vromans, 17. Sven Wouters, 18. Thallon Caspermans, 19. Rob Van De Veerdonk, 10. Jens Bogaerts

2de manche Inters
1. Jordi Van Mieghem, 2. Thomas Vermijl, 3. Kevin Van Geldorp, 4. Kenny Janssens, 5. Sven Van Der Mierden, 6. Tallon Verhelst, 7. Jens Van Meer, 8. Kevin Fors, 9. Greg Smets, 10. Kevin Schellens, 11. Brent Aerden, 12. Wietse Brackman, 13. Kristof Scheynen, 14. Dieter Vromans, 15. Marnick Lagrou, 16. Thallon Caspermans, 17. Sven Wouters, 18. Rob Van De Veerdonk, 19. Jens Bogaerts, 20. Nicolas Vennekens

3de manche Inters
1. Sven Van Der Mierden, 2. Kevin Fors, 3. Tallon Verhelst, 4. Kenny Janssens, 5. Jordi Van Mieghem, 6. Wietse Brackman, 7. Thomas Vermijl, 8. Dieter Vromans, 9. Kristof Scheynen, 10. Greg Smets, 11. Thallon Caspermans, 12. Jens Van Meer, 13. Brent Aerden, 14. Sven Wouters, 15. Marnick Lagrou, 16. Arno Van Mieghem, 17. Bart Janssens, 18. Jens Bogaerts, 19. Nicolas Vennekens

Eindstand 500cc
1. Jens Van Meer 9
2. Kenny Janssens 15
3. Jordi Van Mieghem 15
3. Kevin Van Geldorp 24
4. Dave Van Dun 42
5. Sven Wouters 50
6. Gille Giel 121

Eindstand Open
1. Sven Van Der Mierden 7
2. Thomas Vermijl 13
3. Tallon Verhelst
4. Arno Van Mieghem 24
5. Jens Bogaerts 39
6. Nicolas Vennekens 42
7. Marnick Lagrou 44
8. Bart Janssens 63

Eindstand 250cc
1. Wietse Brackman 11
2. Brent Aerden 21
3. Greg Smets 28
4. Kevin Schellens 35
5. Kristof Scheynen 37
6. Rob Van De Veerdonk 37
7. Dieter Vromans 39
8. Thallon Caspermans 47

Eindstand Team Trophy
1. BeTeMo (Greg Smets, Jens Van Meer, Sven van der Mierden) 44 ptn
2. RW MX Team (Wietse Brackman, Kevin Fors, Tallon Verhelst) 46 ptn
3. Racing Center (Brent Aerden, Kenny Janssens, Thomas Vermijl) 49 ptn
4. Team Honda Vermeeren (Thallon Caspermans, Jordi Van Mieghem, Arno Van Mieghem) 86 ptn
5. WMX Racing (Kristof Scheynen, Kevin Van Geldorp, Jens Bogaerts) 100 ptn
6. All JMS (Kevin Schellens, Sven Wouters, Nicolas Vennekens) 127 ptn
7. Youth MX (Rob Van de Veerdonk, Gille Giel, Marnick Lagrou) 202 ptn

 

Foto’s: Dieter Jans
Tekst: Redactie, FB Tallon Verhelst

Uw reacties

Ook te lezen

 • Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Tijdschema MXGP Spanje 2021

  Voordat het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 voor vijf wedstrijden naar Italie reist heeft de serie nog een stop in Spanje. Bij het intu Xanadú Shopping Centre wordt voor het tweede jaar …
 • MXGP Intu Xanadu : de live timing

  MXGP Intu Xanadu : de live timing

  De 13de ronde van het WK motorcross vindt morgen en overmorgen plaats in Arroyomolinos, vlakbij Madrid. Naast de MX2 en MXGP komen in Spanje ook de WMX en EMX125 rijders …
 • Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Technische fiche 2022 Honda CRF250R

  Honda’s MX2 motor blonk altijd al uit qua handelbaarheid en comfort. Het vorige model kreeg echter ook veel kritiek omdat hij niet krachtig genoeg was en wel een afslankingskuur kon …
 • Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Tixier mikt op rentree in Arco di Trento

  Met pijn in zijn hart was Jordi Tixier het afgelopen weekend toeschouwer in Lacapelle Marival. De Fransman kon voor eigen publiek niet in actie komen door een blessure. Na het …