Danilo Petrucci gaat naar de Dakar Rally

Danilo Petrucci gaat naar de Dakar Rally
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na tien seizoenen neemt Danilo Petrucci afscheid van het asfalt. De MotoGP-rijder gaat voor KTM uitkomen tijdens de Dakar Rally van 2022. De 31-jarige Italiaan heeft ervaring in enduro en motocross maar niet in competitie. De 2022 editie van de Dakar Rally zal voor het derde jaar op rij in het Midden-Oosten.

Danilo Petrucci:
“Voor mij is het echt een droom die uitkomt om mee te doen aan de Dakar Rally. Het is een evenement dat ik altijd al heb willen doen sinds ik een kind was en toen ik videobanden bekeek van de Dakar Rally uit de jaren ’80 en ’90. Nu, dankzij KTM, komt deze droom uit. Allereerst wil ik KTM bedanken voor deze geweldige kans; ik denk dat ik de enige rijder zal zijn die in iets meer dan een maand tijd heeft meegedaan aan de MotoGP en daarna aan de Dakar Rally – dus ik ga er met veel trots heen. Mijn belangrijkste doel is om de race uit te rijden en ervan te genieten. De eerste aanpak was een road book training met Jordi, hij heeft vaak meegedaan aan de race en eindigde op het podium, dus hij is geweldig geweest in het helpen om mij deze speciale kunstjes te leren. Ik heb onlangs voor het eerst met de KTM 450 RALLY gereden tijdens een eerste test in de duinen van Dubai, waar ik met de Dakar-kampioenen van KTM was en veel van hen heb kunnen leren – het was geweldig om hen te zien rijden en ze waren super vriendelijk en behulpzaam voor mij. Ik hoop dat de trainingen in de komende maand genoeg zal zijn; het zal zeker een zware race worden, maar ik heb er zin in.”

LEES MEER  Sam Sunderland voor GasGas naar de Dakar Rally

Pit Beirer:
“Danilo’s talent en zijn karakter betekenen dat hij één van de weinige jongens op eliteniveau is waarvan wij geloven dat hij deze radicale overstap van het asfalt naar de duinen kan maken. Het is een geweldig verhaal voor een geweldige kerel. We willen hem bedanken voor zijn professionaliteit en al zijn inspanningen als onderdeel van het Tech3-team in ons MotoGP-project en nu is het tijd voor een andere ‘wereld’!”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: KTM/Polarity Photo

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  MXGP vicewereldkampioen Romain Febvre deed het vandaag prima in de SX van Parijs. In de tweede SX1 race liep het echter flink mis voor Febvre die jacht maakte op leider …
 • Musquin een maatje te groot in Parijs

  Musquin een maatje te groot in Parijs

  Vandaag was er geen twijfel mogelijk over de sterkste man in Parijs. Marvin Musquin won de drie SX1 wedstrijden en daarmee is de KTM-rijder de nieuwe King of Paris. Landgenoot …
 • Kyle Peters is de Price of Paris

  Kyle Peters is de Price of Paris

  De nieuwe ‘Price of Paris” is Kyle Peters die vanmiddag in Parijs alle SX2 wedstrijden wist te winnen. De Honda-rijder won in de “Paris La Défense Arena” voor Maxime Renaux …
 • Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  In het Paris La Défense Arena heeft Marvin Musquin de Superpole weten te winnen voor de Supercross Paris. De KTM-rijder was in zijn vliegende rondje sneller dan Antonio Cairoli en …