X

David Philippaerts voortaan op Kawa met Scoccia Racing

Ex-MX1 wereldkampioen David Philippaerts (37) denkt nog niet aan stoppen. Dit jaar werd hij in het Italiaanse Prestige kampioenschap voor de tweede maal op rij vicekampioen. Volgend seizoen verruilt het Yamaha icoon zijn blauwe voor een Kawasaki KX450 van Scoccia Racing.

De afgelopen twee jaar was de Italiaan met Belgische roots aan de slag voor Ghidinelli Racing Yamaha. Hoewel Philippaerts er over enkele weken 38 wordt, weet hij nog steeds waar het gashendel staat. Tijdens de derde GP in Arco di Trento eindigde hij in een ijzersterk deelnemersveld één reeks 18de. Geen sinecure gezien het niveau en de gemiddelde leeftijd van de WK rijders.

David Philippaerts: “Ik ben heel tevreden met deze nieuwe overeenkomst en de samenwerking met Scoccia racing en Kawasaki Italia. Persoonlijk ben ik erg gemotiveerd om met een nieuwe motor de strijd aan te gaan in de Prestige. Ik kan niet wachten om de nieuwe motor te proberen, want ik denk dat het een zeer performante machine is. Ik kijk ook uit naar de samenwerking met Scoccia-team, een erg gepassioneerde groep mensen die professioneel werken. Mijn doel? Vooral Alessandro Lupino (red. de 2021 Prestige MX1 kampioen) het vuur aan de schenen leggen. In 2022 zal ik ook meer tijd hebben om te trainen, want met de opening van mijn DP19 MX school zal ik ook twee of drie dagen per week aan mijn training kunnen wijden. Daar kwam ik de laatste jaren niet aan toe.”

Naast Philippaerts pakt het team van Gianluca Scoccia ook uit met de MX2 beloften Alessandro Facca en Iacopo Fabbri.

Foto: Scoccia Racing