“De wereldtitel is altijd mijn droom geweest en mijn doel.”

“De wereldtitel is altijd mijn droom geweest en mijn doel.”
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen heeft Jeremy Seewer zich verzekerd van de vierde plaats in het FIM wereldkampioenschap MXGP. Glenn Coldenhoff werd zevende op het circuit van Mantova en Ben Watson werd elfde in het dagklassement. Alle drie de Yamaha-rijders van Louis Vosters doen hier hun verhaal over de WK finale.

Jeremy Seewer:
“De laatste twee GP’s in Mantova waren heel erg goed. Ik had de snelheid om in de top drie te rijden, en die top drie moesten er 120% voor rijden vandaag want die streden allemaal voor de titel. Dus dat ik ze bij kon houden was heel erg positief. Ik heb echt een stap gemaakt de afgelopen tijd qua afstelling van de motor en heb terug geknokt na de fysieke problemen die ik bijna het hele seizoen had. Ik begon de dag als vierde en het is me gelukt om toch nog op te klimmen naar plek 4, en natuurlijk telt dat niet echt maar toch is het altijd fijn om nog wat plaatsen te winnen. Het podium was vandaag niet ver weg, daar ben ik heel blij mee, en geeft me het vertrouwen en de motivatie voor aankomend seizoen.”

Glenn Coldenhoff:
“Vandaag begonnen we vrij goed. We hadden een paar grote veranderingen gemaakt aan de motor ten opzichte van vorig weekend en dat werkte heel goed. Het is best een zwaar seizoen voor me geweest, vooral mentaal. Ik vond het moeilijk om te accepteren hoe de resultaten dit jaar af en toe waren, niet alleen voor mij maar ook voor de mensen om me heen. We blijven keihard werken en zullen niet opgeven. Dat is iets waar ik trots op ben en nu zijn we klaar om plannen te maken voor aankomende winter en hopelijk komen we dan sterker terug en kunnen we het gevecht weer aan met de jongens voor de titel. Dat is altijd mijn droom geweest en mijn doel.”

LEES MEER  Michele Cervellin naar Marchetti KTM

Ben Watson:
“Eerlijk, mijn eerste MXGP seizoen was echt taai. We hebben veel goede momenten gehad maar ook veel slechte. Maar, ik heb er heel veel van geleerd en als ik dingen over zou kunnen doen dan zou ik veel dingen anders aanpakken. Over het rijden vandaag heb ik ook gemengde gevoelens, de resultaten zijn niet zoals ik wil, maar ik voelde me beter op de motor dan de vorige wedstrijd en de positieve punten nemen we mee.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Jeffrey Herlings op training in Spanje

  VIDEO: Jeffrey Herlings op training in Spanje

  Afgelopen week werd de wereldkampioen MXGP gesignaleerd in Spanje. Daar trok hij naar een hardpack circuit om er te trainen ter voorbereiding van de competitie. Het MXGP-seizoen start al op …
 • Avrie Berry maakt overstap naar Honda

  Avrie Berry maakt overstap naar Honda

  Na vele seizoenen op een Oostenrijks merk te hebben gereden maakt Avrie Berry in 2022 de overstap naar Honda. De geboren Amerikaanse gaat uitkomen in de kleuren van Vermeeren-Honda Racing. …
 • ADAC Wintercup Frankenbach gaat opnieuw niet door

  ADAC Wintercup Frankenbach gaat opnieuw niet door

  Het bestuur van MCC Frankenbach heeft voor het derde jaar op rij besloten de jaarlijkse ADAC Wintercross af te gelasten voor het coronavirus. Het evenement werd in 2020 en 2021 …
 • Seth Hammaker breekt zijn rug op twee plaatsen

  Seth Hammaker breekt zijn rug op twee plaatsen

  Slecht nieuws van Seth Hammaker want de Kawasaki-rijder zal voorlopig niet in actie komen. De Team Pro Circuit-rijder is afgelopen week hard onderuit gegaan en heeft daarbij zijn rug op …