“De wereldtitel is altijd mijn droom geweest en mijn doel.”

“De wereldtitel is altijd mijn droom geweest en mijn doel.”
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen heeft Jeremy Seewer zich verzekerd van de vierde plaats in het FIM wereldkampioenschap MXGP. Glenn Coldenhoff werd zevende op het circuit van Mantova en Ben Watson werd elfde in het dagklassement. Alle drie de Yamaha-rijders van Louis Vosters doen hier hun verhaal over de WK finale.

Jeremy Seewer:
“De laatste twee GP’s in Mantova waren heel erg goed. Ik had de snelheid om in de top drie te rijden, en die top drie moesten er 120% voor rijden vandaag want die streden allemaal voor de titel. Dus dat ik ze bij kon houden was heel erg positief. Ik heb echt een stap gemaakt de afgelopen tijd qua afstelling van de motor en heb terug geknokt na de fysieke problemen die ik bijna het hele seizoen had. Ik begon de dag als vierde en het is me gelukt om toch nog op te klimmen naar plek 4, en natuurlijk telt dat niet echt maar toch is het altijd fijn om nog wat plaatsen te winnen. Het podium was vandaag niet ver weg, daar ben ik heel blij mee, en geeft me het vertrouwen en de motivatie voor aankomend seizoen.”

Glenn Coldenhoff:
“Vandaag begonnen we vrij goed. We hadden een paar grote veranderingen gemaakt aan de motor ten opzichte van vorig weekend en dat werkte heel goed. Het is best een zwaar seizoen voor me geweest, vooral mentaal. Ik vond het moeilijk om te accepteren hoe de resultaten dit jaar af en toe waren, niet alleen voor mij maar ook voor de mensen om me heen. We blijven keihard werken en zullen niet opgeven. Dat is iets waar ik trots op ben en nu zijn we klaar om plannen te maken voor aankomende winter en hopelijk komen we dan sterker terug en kunnen we het gevecht weer aan met de jongens voor de titel. Dat is altijd mijn droom geweest en mijn doel.”

LEES MEER  Bogers en Coldenhoff over de thuis GP van Fantic

Ben Watson:
“Eerlijk, mijn eerste MXGP seizoen was echt taai. We hebben veel goede momenten gehad maar ook veel slechte. Maar, ik heb er heel veel van geleerd en als ik dingen over zou kunnen doen dan zou ik veel dingen anders aanpakken. Over het rijden vandaag heb ik ook gemengde gevoelens, de resultaten zijn niet zoals ik wil, maar ik voelde me beter op de motor dan de vorige wedstrijd en de positieve punten nemen we mee.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties

Ook te lezen

 • Strattom nieuwe sponsor Gregoire en Van Hamond

  Strattom nieuwe sponsor Gregoire en Van Hamond

  Een nieuwe sponsor is natuurlijk altijd fijn om te verwelkomen. Zowel Dean Gregoire als Kash van Hamond krijgen de rest van het seizoen extra steun. Strattom zal de jeugdcrossers ondersteunen …
 • Alfarizi breekt een vinger voor thuiswedstrijden

  Alfarizi breekt een vinger voor thuiswedstrijden

  Geen ideale voorbereiding voor Muhammad Delvintor Alfarizi die afgelopen weekend in Maggiora geblesseerd is geraakt. De Honda-rijder heeft tijdens de Italiaanse Grand Prix een vinger gebroken. Dit betekend een lastige …
 • Spies heeft de oorzaak van de rugklachten gevonden

  Spies heeft de oorzaak van de rugklachten gevonden

  Eerder dit jaar moest Max Spies al wedstrijden aan zich voorbij laten gaan door rugklachten. Tijdens de Grand Prix van Italië raakte de Duitser betrokken bij de valpartij in de …
 • Interview met levende legende Ivan Cervantes

  Interview met levende legende Ivan Cervantes

  Ivan Cervantes wordt algemeen beschouwd als een enduro legende. Al doet die omschrijving hem ook te kort. Cervantes is viervoudig enduro wereldkampioen, SuperEnduro wereldkampioen, Guinness World Record houder, Dakar finisher, …