Dirk Vansummeren komt met DVS Junior Racing KTM

Dirk Vansummeren komt met DVS Junior Racing KTM
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Voor het komende seizoen zal het DVS Junior Racing KTM met drie rijders aan uitkomen in het Europees Kampioenschap 65cc en 85cc. Dirk Vansummeren die het afgelopen seizoen actief was in het EMX125. De Brit Harry Dale gaat uitkomen in het EMX65, de Nederlander Dean Gregoire en Belg Jarne Bervoets in het EMX85!

Ondanks zijn 8-jarige leeftijd is Dale al tweevoudig ONK kampioen. In 2020 won hij de 50cc titel en in zijn eerste 65cc KW seizoen won hij ook direct de titel. De in Liverpool geboren crosser zal zowel in het ONK als EMX actief zijn in 2022.
De 11-jarige Gregoire is ook tweevoudig ONK kampioen. De crosser uit Geldrop won de 50cc-titel en won in 2021 de 65cc GW-titel. Vervolgens werd de overstap naar de 85cc GW gemaakt en daar wist hij zich direct te plaatsen voor de EMX85 finale in Italië. Gregoire werd vijfde in het EMX85 North-West!
De naam Bervoets is nieuw bij KTM maar heeft geen introductie nodig. Jarne Bervoets is natuurlijk de zoon van veelvoudig GP-winnaar Marnicq. De vriendelijke Belg wist zich net als Gregoire voor de EMX-finale te plaatsen en daarin wist hij drie punten te scoren. De 12-jarige crosser wist een aantal sterke resultaten neer te zetten waarmee hij laat zien uit het juiste hout te zijn gesneden.

Het programma van de rijders zal bestaan uit het Europees Kampioenschap 65cc-85cc North-West. Het doel voor het EMX is in eerste instantie plaatsen voor de grote finale in Tsjechië. Daarnaast zal het WK Jeugd van 2022 worden verreden in het Finse Vantaa. Ook daar hopen de rijders in actie te mogen komen eind augustus. Later in het seizoen zal worden gekeken om de kalender uit te breiden met wedstrijden in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

LEES MEER  Arnaud Tonus neemt afscheid van de sport

Wij bedanken iedereen bij KTM Austria die meewerken aan dit project. Wij zijn erg blij met de steun en het vertrouwen en voelen ons Ready to Race

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: DVS Junior Racing KTM

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  MXGP vicewereldkampioen Romain Febvre deed het vandaag prima in de SX van Parijs. In de tweede SX1 race liep het echter flink mis voor Febvre die jacht maakte op leider …
 • Musquin een maatje te groot in Parijs

  Musquin een maatje te groot in Parijs

  Vandaag was er geen twijfel mogelijk over de sterkste man in Parijs. Marvin Musquin won de drie SX1 wedstrijden en daarmee is de KTM-rijder de nieuwe King of Paris. Landgenoot …
 • Kyle Peters is de Price of Paris

  Kyle Peters is de Price of Paris

  De nieuwe ‘Price of Paris” is Kyle Peters die vanmiddag in Parijs alle SX2 wedstrijden wist te winnen. De Honda-rijder won in de “Paris La Défense Arena” voor Maxime Renaux …
 • Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  In het Paris La Défense Arena heeft Marvin Musquin de Superpole weten te winnen voor de Supercross Paris. De KTM-rijder was in zijn vliegende rondje sneller dan Antonio Cairoli en …