X

Haarup boekt zijn beste resultaat van het seizoen!

In Mantova heeft Mikkel Haarup heel goed weten te scoren tijdens de laatste wedstrijd van het FIM wereldkampioenschap MX2. De Kawasaki-rijder werd vierde en zevende, daarmee werd de 20-jarige crosser vijfde in het dagklassement. De overwinning ging naar Jago Geerts, Maxime Renaux is de titelwinnaar dit seizoen.

1e manche
De achtste trainingstijd zorgt direct voor vertrouwen bij Mikkel en dat is te zien in de sprint naar de eerste bocht. De Leatt-geklede crosser begint als zesde aan de wedstrijd voor Renaux en Beaton. Deze weten in de tweede ronde te profiteren wanneer de Kawasaki-rijder een foutje maakt. Mikkel komt hierdoor op de achtste plaats te rijden maar hij verliest Beaton geen seconden uit het hoog. Als eerste gaat Hofer in de fout en niet veel later gaat valt ook tweede man Vialle. Hierdoor kan Mikkel de zesde plaats weer in handen krijgen om even later Guadagnini te passeren. In de laatste ronde wordt de aanval ingezet op Beaton waardoor Mikkel op een vierde plaats over de finish komt. Zijn beste klassering van het seizoen.

2e manche
Ook de tweede manche is de start goed en opnieuw begint de crosser uit Silkeborg als zesde aan de wedstrijd. Deze positie weet hij vervolgens 30 minuten vast te houden. De laatste tien minuten zwaar onderdruk van De Wolf en dat zorgt voor hele mooie beelden. De crossers maken het elkaar niet gemakkelijk maar met nog twee ronden te gaan lukt De Wolf het de zesde plaats over te nemen. Mikkel komt als zevende over de finish en daarmee wordt hij vijfde in het dagklassement. In de eindstand blijft de tiende plaats nipt buiten bereik maar het duel om de elfde plaats wordt wel gewonnen.

Volgende keer:
Het seizoen zit erop met helaas maar een podiumplaats. Mathys Boisrame stond tijdens de eerste GP van het seizoen op het podium. Zowel de Fransman als Roan van de Moosdijk waren in de top vijf te vinden tot blessures roet in het eten gooide. Mikkel wist het seizoen als elfde te volbrengen. Op naar 2022 waarvoor de plannen op kort termijn bekend gemaakt zullen worden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo