X

Haarup heeft nog zicht op tiende plaats

In Mantova heeft Mikkel Haarup goed weten te scoren tijdens de zeventiende Grand Prix van het seizoen. De 20-jarige crosser van het F&H Kawasaki MX2 Racing Team wist als tiende en achtste over de finish te komen. Door deze score blijft hij zicht houden op de tiende plaats in de eindstand van het WK. De overwinning op ging naar Jago Geerts voor Maxime Renaux die al zeker is van de titel.

1e manche
In de tijdtraining weet Mikkel een mooie vijfde plaats te noteren. De eerste manche begint echter niet goed voor de crosser uit het Deense Silkeborg. Hij raakt in de verdrukking tijdens de start en moet buiten de punten aan de wedstrijd over 30 minuten en twee ronden beginnen. De Leatt-geklede crosser weet zich snel naar voren te werken. Bij het volbrengen van de eerste ronde zit Mikkel al in de punten. Hij heeft een sterk tempo te pakken en na vijftien minuten pakt de Kawasaki-rijder de twaalfde plaats. Niet veel later kan Brian Hsu achterhaald worden en de elfde plaats lijkt het maximale. In de laatste ronde gaat Guadagnini echter in de fout en hierdoor kan Mikkel nog als tiende over de finish komen!

2e manche
De tweede manche begint veel beter voor Mikkel die op een tiende plaats aan deze wedstrijd begint. In de eerste ronde kan landgenoot Boegh-Damm worden gepasseerd voor de negende plaats. Na ruim tien minuten gaat De Wolf in de fout waardoor Mikkel de achtste plaats over kan nemen. Het gevecht om de achtste plaats is heftig en De Wolf pakt deze terug maar opgeven in geen optie voor Mikkel die Langenfelder, de tiende man in de tussenstand, voor zich ziet rijden. De Wolf en Mikkel sparen elkaar niet en in de laatste ronde gaat De Wolf in de fout waardoor de achtste plaats voor de Kawasaki-rijder is.

Komende woensdag de laatste wedstrijd van het seizoen. De tiende plaats is nog mogelijk, het verschil is 22 punten waar er 50 te verdienen zijn.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo