“Helaas had ik niet het goede gevoel en viel ik terug.”

“Helaas had ik niet het goede gevoel en viel ik terug.”
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Waar Jeremy Seewer zichzelf in de kijker blijft rijden lukte dat Glenn Coldenhoff en Ben Watson niet. De 30-jarige Coldenhoff kende een lastige dag op het circuit van Mantova waar hij normaal goed de weg weet te vinden. De Brit scoorde maar wat ook verre van tevreden, het trio Yamaha-rijders doet hier hun verhaal over ‘Mantova1″.

Jeremy Seewer:
“Als je puur naar het resultaat kijkt is dit niet wat ik verwachte of wil. De snelheid en het vertrouwen was echt goed. Mantova is een taaie baan, en zeker niet mijn favoriet, maar nog steeds had ik de snelheid voor het podium. Vandaag lukte het niet om dit voor elkaar te krijgen, maar ik kijk naar de positieve punten. In de eerste manche nam ik de kopstart. Jeffrey (Herlings) viel, waarna ik hem raakte en mijn wedstrijd een compleet andere wending kreeg. Ik moest me door het veld terug knokken. In de tweede manche verknalde ik mijn start compleet. In de eerste bocht kwam ik midden in het veld te recht en heb ik me goed terug geknokt. Dus wat betreft het rijden, was het een van mijn beste wedstrijden dit jaar en vooral op zo’n soort circuit. Alleen laten de uitslagen niet zien hoe snel ik was, maar nu gaan we keihard werken om woensdag tijdens de laatste wedstrijd wel voorin mee te doen.”

Glenn Coldenhoff:
“Opnieuw een moeilijke dag. Het begon in de tijdtraining waar ik niet verder kwam dan de zeventiende tijd. We weten dat ik goed kan starten en dit lukte ook in de eerste manche. Helaas had ik niet het goede gevoel en viel ik terug. Voor de tweede manche hebben we een aantal grote aanpassingen gedaan aan de afstelling waardoor de motor een stuk beter was. Echter was ik nog steeds aan het knokken om plek dertien, veertien, en dat is niet wat ik wil. Hopelijk kan ik woensdag tijdens de laatste wedstrijd met meer vertrouwen van start.”

LEES MEER  Het nieuwe startnummer van Danee Gelissen

Ben Watson:
“Het was voor mij een moeilijke dag. In de kwalificatie liep het niet waardoor ik een slechte keuze had aan het starthek. In beide manches werd ik gehinderd door rijders die voor mij vielen, waardoor ik dan weer terug moest komen van achter uit het veld. Het rijden voelde okay, maar niet bijzonder, en dat heb je wel nodig om in te kunnen halen en om snel plaatsen goed te kunnen maken in de MXGP. In de tweede manche voelde ik me een stuk beter en kwam terug naar de dertiende plaats, maar ik wil meer. Woensdag gaan we er weer voor.”

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha

Uw reacties

Ook te lezen

 • Mairis Pumpurs tekent bij SHR Motorsports

  Mairis Pumpurs tekent bij SHR Motorsports

  Goed nieuw voor Mairis Pumpurs want hij heeft een team gevonden voor 2022. De voormalige winnaar van de bLU cRU Superfinal zal gaan uitkomen voor SHR Motorsports. Met het Duitse …
 • VIDEO: Jeffrey Herlings op training in Spanje

  VIDEO: Jeffrey Herlings op training in Spanje

  Afgelopen week werd de wereldkampioen MXGP gesignaleerd in Spanje. Daar trok hij naar een hardpack circuit om er te trainen ter voorbereiding van de competitie. Het MXGP-seizoen start al op …
 • Avrie Berry maakt overstap naar Honda

  Avrie Berry maakt overstap naar Honda

  Na vele seizoenen op een Oostenrijks merk te hebben gereden maakt Avrie Berry in 2022 de overstap naar Honda. De geboren Amerikaanse gaat uitkomen in de kleuren van Vermeeren-Honda Racing. …
 • ADAC Wintercup Frankenbach gaat opnieuw niet door

  ADAC Wintercup Frankenbach gaat opnieuw niet door

  Het bestuur van MCC Frankenbach heeft voor het derde jaar op rij besloten de jaarlijkse ADAC Wintercross af te gelasten voor het coronavirus. Het evenement werd in 2020 en 2021 …