X

Maxime Renaux rijdt volgend jaar in de MXGP

Na het behalen van zijn eerste wereldtitel in de MX2 liet Maxime Renaux verstaan dat hij een overstap naar de MXGP overwoog. De kogel is nu door de kerk, de Fransman zal volgend jaar starten in de klasse met 450cc motoren.

Renaux werd dit jaar wereldkampioen MX2 na een ronduit fantastisch seizoen van het Monster Energy Yamaha Factory Racing Team van Hans Corvers. Met maar liefst 124 punten verschil klopte hij zijn teammaat Jago Geerts. Al in 2015 liet hij zijn talent zien door Junior 125cc wereldkampioen te worden in El Molar, Spanje.

In 2019 reed hij zijn eerste volledige seizoen in de MX2 en finishte er finaal als zevende. Vorig jaar werd hij al derde in het WK en dit jaar was er die verdiende wereldtitel. Na de Supercross in Parijs zal Renaux nu overstappen naar het MXGP-team van Louis Vosters om er te strijden naast Jeremy Seewer en Glenn Coldenhoff.

Maxime Renaux:Ik ben echt opgewonden voor de nieuwe uitdaging en het volgende hoofdstuk, om over te stappen naar de MXGP. Ik weet dat het een geheel nieuwe uitdaging wordt, en het is het belangrijkste deel van mijn carrière, want als je eenmaal de MXGP hebt bereikt, sta je aan de top, er is geen klasse meer om verder te gaan. Ik voel dat ik er klaar voor ben, en ik kijk er echt naar uit om van deze ervaring een goede en een lange te maken. Ik heb de moto getest, en ik voel me al heel goed en heel comfortabel. Ik heb in het verleden op een 450 gereden, dus het is geen nieuwe motor voor me, maar het is de eerste keer op een Factory YZ450FM, en ik voel me er al helemaal klaar voor, dus nu gaan we de winter doorbrengen met testen en de motor zo goed mogelijk op mij afstemmen, zodat we klaar zijn voor volgend seizoen. Ik kijk uit naar dit alles.