X

Nieuw WK Supercross kampioenschap!!

In de vroege Australische morgen werd het nieuwe “Wereld Kampioenschap Supercross” voorgesteld. Of moeten we zeggen de nieuwe promotor, want voorlopig blijft het bij een geweldig intro-filmpje en een Pers release!

Als u dat filmpje bekijkt zal u merken dat véél beelden uit de Aus-X Open komen. Daarvoor is één goede voor de hand liggende reden. De nieuwe promotor van het WK Supercross, Tony Cochrane is eigenaar van “Cochrane Entertainment”, het bedrijf boven o.a. de Aus-X Open, deze supercross was oorspronkelijk bedacht door Adam Bailey en Ryan Sanderson. Deze twee personen tilt hij dan ook aan boord van het nieuwe WK Supercross. Dat Tony Cochrane van wanten weet liet hij al zien door de creatie van de V8 Supercars en deze serie te laten uitgroeien tot een enorm succes. Nadat het kampioenschap voet aan wal kreeg in China, Amerika en de Arabische markt verkocht hij het in 2012 voor maar liefst 300 miljoen Australische dollar of zo’n 190 miljoen euro.

Wat er nu precies te gebeuren staat zullen we moeten afwachten. Al lijkt het alvast dat “Feld Entertainment”, de voormalige promotor van het Wereldkampioenschap Supercross dat toen geheel werd afgewerkt in Noord-Amerika, nog niet meteen zal meespelen in de plannen. Want die hun 2022 Amerikaans supercrosskampioenschap start op 8 januari aanstaande.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FIM (@fimlive)

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Monster Energy Media (Ray Archer)