X

René Hofer overleden in lawine

Het is met een droef hart en steen in de maag dat we het nieuws brengen van het overlijden van René Hofer. De fabrieks KTM piloot is samen met tien andere personen om 13u 45 verrast door een lawine op de populaire “Lackenspitze” skipiste in Tweng (Lungau). Daarbij vielen alvast drie doden waaronder dus de KTM-piloot René Hofer.

De 19-jarige Oostenrijker was voor het Oostenrijkse KTM-merk één van de speerpunten voor de komende jaren. Een droom die uitkwam, een Oostenrijker die het ging maken voor ‘n Oostenrijks merk met Red-Bull als Oostenrijkse sponsor ernaast. Maar naast het sportieve was René Hofer ook gewoon een héél toffe en aangename jongeman in de omgang. Iemand die je zelden kon spotten zonder een glimlach op zijn gezicht.


Dit jaar kende hij zijn grootte doorbraak met de individuele overwinning in de MX2 klasse van de “Motocross of Nations” en zijn eerste GP overwinning op 27 oktober in Pietramurata, Arco di Trento. Niemand kon toen in volle euforie denken dat het bij die ene overwinning zou blijven en hij in vogelvlucht 260 kilometer verder enkele maanden later de dood zou vinden. We wensen de familie, vrienden, kennissen en iedereen die René Hofer een warm hart toedroegen veel sterkte. We zullen hem blijven herinneren als een echte vechter en winnaar!

Rene Hofer: °4 januari 2002 – ⴕ 4 december 2021
2012: 3de Europees kampioenschap 65cc
2016: Europees kampioen 85cc
2016: Wereldkampioen 85cc
2018: 3de Europees Kampioenschap 125cc
2021: Individueel winnaar MX2 klasse in MXON
2021: MX2 Grand Prix overwinning Pietramurata, Arco di Trento

Foto’s: KTM Images