X

Chase Sexton over zijn eerste 450SX overwinning!

Een uitbarsting van vreugde was er voor Chase Sexton en Honda toen de Amerikaan de derde wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship 450SX wist te winnen. De 22-jarige crosser won in San Diego zijn eerste wedstrijd bij de grote jongens. Ken Roczen kende een zware dag en moest na de botsing met Jason Anderson tevreden zijn met een bijrol. Opnieuw een podiumplaats voor Hunter Lawrence, de Honda-rijders doen hier hun verhaal.

Ken Roczen:
“Mijn dag was zwaar, de grond was heel anders dan in het verleden hier. We waren verrast en liepen daarom achter de feiten aan. Iedere trainingen hebben wij veranderingen door gevoerd en dat pakte goed uit vor de finale. Die finale verliep eigenlijk best goed tot ik in botsing kwam met Jason Anderson. Ik had hem helemaal niet verwacht dus ik werd verrast met de val als gevolg. Ik was mijn ritme daarna helemaal kwijt en ik bleef op de zevende plaats hangen. Met de laatste twee wedstrijden zou ik andere jaren al een grote achterstand hebben maar nu sta ik slechts zeven punten van de leider. Het is heel spannend, er kan nog veel gebeuren.”

Chase Sexton
“Vanavond had niet veel beter kunnen zijn. Het was natuurlijk leuk geweest om de heat race ook te winnen naar de droom is er niet minder mooi door. Ik kende een goede start in de finale en ik wist vrije snel de leiding over te nemen. Ik ben zo opgewonden en het is moeilijk onder woorden te brengen wat ik nu voel. Ik kijk nu al naar de volgende wedstrijd want dit gevoel is erg verslavend. Ik ben al vaker in deze positie geweest maar nu maakte ik geen fouten. Ik voelde me vanavond echt goed met de baan. Het was gemakkelijk om fouten te maken, maar ik heb mijn eigen wedstrijd kunnen rijden. Ik had wel een klein bobbeltje aan het einde van de whoops maar ik wist dit snel te corrigeren. We hebben goed werk geleverd en ik kijk uit naar Anaheim2.”

Hunter Lawrence:
“San Diego was heftig maar ook erg mooi. Het rijden was goed maar ik kwam in de problemen door de achterblijven. Ik weet dat hun ook in de wedstrijd zitten maar ik maakte de verkeerde keuzes om ze te passeren. Ik vind het jammer om de zege te missen maar ik ben tevreden met weer een podiumplaats ondanks een valpartij. In de laatste ronde wis ik de veel tijd goed te maken maar passeren ging mij helaas niet lukken. Ik kijk echt uit naar komend weekend, de machine is super en het is nu aan mij al het af te maken in de finale. Op naar Anaheim voor de volgende wedstrijd van het seizoen.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Honda