X

Chase Sexton pakt zijn eerste 450SX zege

Al diverse keren was Chase Sexton er dichtbij maar nu is het de Honda-rijder gelukt! De eerste 450SX-zege is een feit voor de 22-jarige crosser. Tijdens de derde wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship is er ook succes voor Yamaha want Eli Tomac wordt tweede voor teamgenoot Dylan Ferrandis. Tomac stond zesde in de tussenstand maar hij is nu de nieuwe leider!

In de finale lijkt Marvin Musquin de beste start te nemen maar Sexton wint nipt de “Holeshot Award” voor Cooper Webb en Musquin. In de tweede bocht glipt de Fransman binnendoor naar de leiding terwijl Tomac de derde plaats overneemt van Webb. Aan het einde van de derde ronden neemt Sexton de leiding over van de KTM-rijder die even later ook Tomac ziet passeren. Vervolgens komt de voormalige MX2 wereldkampioen in de problemen en ziet hij ook Roczen, Webb, Anderson en Ferrandis passeren in slechts drie ronden. Roczen weet de aansluiting te vinden bij Tomac maar halverwege de finale gaat de Duitser in de fout. Hij komt in de problemen op de whoops waardoor Anderson de aanval inzet en de heren elkaar raken. De Honda-rijder gaat onderuit en moet in de achtervolging terwijl Anderson de tweede plaats overneemt van Tomac. Zijn teamgenoot Ferrandis heeft inmiddels Webb achterhaald en hij neemt de vierde plaats over van de regerende kampioen.
Daarna ontstaat er een probleem voor Anderson die het tempo moet laten zakken door een probleem met zijn Kawasaki. Tomac neemt de tweede plaats over en Ferrandis komt naar de derde plaats. Daarmee is het podium compleet. Webb werkt hard om nog het podium te maken maar hij wordt vierde voor Malcolm Stewart die een keurige vijfde plaats weet te pakken in het PETCO Park.

Volgende week gaat het kampioenschap verder in Anaheim waar de serie dan voor de tweede keer dit seizoen te gast zal zijn.

Uitslag AMA Supercross 450SX #3; San Diego, USA:
1. Chase Sexton USA Honda
2. Eli Tomac USA Yamaha
3. Dylan Ferrandis F Yamaha
4. Cooper Webb USA KTM
5. Malcolm Stewart USA Husqvarna
6. Aaron Plessinger USA KTM
7. Ken Roczen D Honda
8. Justin Barcia USA GasGas
9. Jason Anderson USA Kawasaki
10. Marvin Musquin F KTM
12. Max Anstie GB KTM

Tussenstand 450SX na 3 van 17 wedstrijden:
1. Eli Tomac USA Yamaha 59
2. Chase Sexton USA Honda 58
3. Cooper Webb USA KTM 58
4. Justin Barcia USA GasGas 57
5. Aaron Plessinger USA KTM 54
6. Jason Anderson USA Kawasaki 53
7. Malcolm Stewart USA Husqvarna 52
8. Ken Roczen D Honda 52
9. Marvin Musquin F KTM 47
10. Dylan Ferrandis F Yamaha 45

De volledige resultaten en de tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SupercrossLIVE