X

Cooper Webb begint met tweede plaats aan het seizoen

De eerste wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship is goed verlopen voor het Red Bull KTM Factory Racing Team. Cooper Webb kwam als tweede over de finish terwijl Marvin Musquin vierde werd. Met een negende plaats kende Aaron Plessinger een goed debuut met de KTM. Het trio kijkt hier terug op Anaheim1.

Cooper Webb:
“Het was een zwaar gevecht vanavond! Leuke was zeker een leuk race, maar een heel zwaar! De baan werd super heftig en vooral in de beginfase ging het er hard aan toe. Ik had het gevoel dat ik de gehele wedstrijd een hoog tempo kon rijden maar later worstelde ik met de baan. Ik ging minder soepel rijden waardoor ik opgepompte armen kreeg. Om dan nog als tweede over de finish te komen is dat geweldig. Dit is mijn beste opener, dus wij proberen die bal aan het rollen te houden. Het is geweldig om terug te zijn in Anaheim en het is leuk om weer te racen!”

Marvin Musquin:
“Ik ben gelukkig na de wedstrijd van vandaag. Het was een lange en zware dag, met een intensieve finale. Ik wist een aantal mooie passes te maken maar kreeg ook last van mijn onderarmen. Ik maakte een paar fouten en verloor het contact met Cooper, en toen passeerde Malcolm mij. Ik probeerde hem binnendoor te passeren, maar hij draaide korter af waardoor wij elkaar raakte. Ik had hem niet verwacht waardoor wij beide ten val kwamen. Ik stond op en kwam nog terug naar de vierde plaats en dat was geweldig. Ik ben erg tevreden zeker tijdens deze omstandigheden en de gevoerde strijd.”

Aaron Plessinger:
“Het was eigenlijk een behoorlijk zware dag voor mij. Ik begon in de vrije training met een valpartij en tijdens de kwalificatie ging ik nogmaals tegen de grond. Ik pakte een goede start in de heat race en reed vrijwel de hele tijd op de vierde plaats. In de finale was mijn start minder maar gelukkig kon ik nog terug komen. Vooral de tweede helft van de finale ging het beter dus de negende plaats doet hij goed. De druk van de eerste wedstrijd is er nu af en we komen in Oakland weer terug!”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: KTM