X

Jason Anderson over zijn overwinning in Oakland

In 2018 won Jason Anderson voor de laatste keer een 450SX wedstrijd. Vervolgens moest de kampioen van 2018 heel lang wachten op zijn volgende overwinning maar afgelopen weekend was het raak. Tijdens zijn tweede wedstrijd op de Kawasaki wist Anderson de overwinning te pakken. Hier blijkt de Monster Energy-rijder terug op de wedstrijd in Oakland samen met teamgenoot Adam Cianciarulo.

Jason Anderson:
“Het is lang geleden dat ik heb gewonnen, maar ik ben altijd in mezelf blijven geloven. Ik heb altijd geweten dat ik weer een keer op de bovenste trede zou kunnen zijn, ik moest het gewoon allemaal bij elkaar laten komen. De baan was vanavond lastig met hoe later op de avond hoe beter ik mezelf ging voelen. Ik voel me super comfortabel op de KX450SR en dat was een enorme factor om als eerste over de finish te komen. Er zijn nog veel races te gaan en ik hoop hier het hele seizoen te blijven vechten voor overwinningen.”

Adam Cianciarulo:
“Dit was weer een lastig weekend voor ons, maar we kunnen er een aantal positieve punten uit halen. Ik kwam beide keren als leider uit de start, in mijn heat nam ik direct en leiding en zo ook in de finale. Ik heb vanavond mijn best gedaan en het maximale uit de huidige situatie proberen te halen. We liggen nog steeds op schema met ons doel om elke week gezonder te worden en terug te keren naar volledige vorm naarmate de conditie van mijn schouder verbetert.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #RaceKawasaki