X

Ken Roczen over zijn crash in Oakland

Tijdens de tweede wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship 450SX verloor Ken Roczen de ‘Redplate’ aan Justin Barcia. Teamgenoot Chase Sexton had een zware dag maar wist de schade nog beperkt te houden. Hunter Lawrence stond net als het vorige weekend op het podium. De Honda-rijder werd tweede en het trio doet hier hun verhaal vanuit het RingCentral Coliseum.

Ken Roczen:
“Er is niet echt veel te zeggen over Oakland. Ik heb het gevoel dat de dag al een beetje moeizaam begon omdat ik mezelf niet lekker voelde op het circuit maar we hebben ons best gedaan! Chase en ik gingen behoorlijk hard onderuit in de laatste kwalificatietraining. Ik heb echt geluk gehad dat ik geen zware blessure heb opgelopen want hij raakte mijn hoofd! Het gebeurde allemaal zo snel en uiteindelijk ging ik tegen de grond en kwam op de verkeerde plek. De heat ging goed maar de finale was minder goed. De start was nog redelijk maar in de vierde ronden ging ik op de whoops in de fout. Wij zijn daar gewoon niet goed genoeg dus dat moet verbeteren! Ik eindigde als 13e, maar ik kijk nu al uit naar volgende week, het seizoen is nog lang.”

Chase Sexton:
“De dag begon goed in Oakland maar na de kwalificatiesessies ging alles bergafwaarts. Ken en ik gingen samen onderuit op de whoops, dat was heftig. Gelukkig komen wij er beide nog goed vanaf. Daarna heb ik mijn heat-race gewonnen, maar vooral op die whoops had ik het lastig. Het was een zware dag voor mij, maar ik heb goede hoop op een betere finish in San Diego. Ik heb zin om deze week weer aan het werk te gaan en me klaar te stomen voor volgend weekend.”

Hunter Lawrence:
“Oakland was goed met een tweede plaats in de finale. Toch ben ik zeker een beetje gefrustreerd. Ik had een paar ronden meer dan vorig weekend om aan Seth Hammaker te passeren maar hij wilde niet mee werken. Hij reed in het begin heel goed, dus moest ik een tandje bijzetten om hem te passeren. Mijn start was niet ideaal, dus daar gaan we deze week aan werken. We zijn fit en gezond en hopelijk kunnen wij dat in San Diego omzetten in een overwinning.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Honda