X

Ken Roczen wint zijn vijfde in Anaheim

Net als in 2014, 2015 en 2017 heeft Ken Roczen de openingswedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship gewonnen! In Anaheim won de Honda-rijder de finale voor regerend kampioen Cooper Webb en Justin Barcia die in 2019, 2020 en 2021 de openingswedstrijd wist te winnen. Marvin Musquin grijpt naast het podium terwijl Eli Tomac tevreden moet zijn met de zesde plaats achter Chase Sexton.

De eerste finale van het nieuwe seizoen wordt op gang getrokken door Sexton voor teamgenoot Roczen, Adam Cianciarulo, Barcia en Shane McElrath! Voor de eerste sprong neemt Roczen de leiding over en de HRC-rijders nemen daarna snel afstand van Cianciarulo. Barcia heeft even de vierde plaats verloren aan McElrath maar de GasGas-rijder kan snel terug komen terwijl McElrath terug zakt.
Na een aantal minuten komt de wedstrijd echt op gang wanneer Sexton de druk opvoert bij leider Roczen. De 27-jarige crosser buigt echter niet en het is Sexton die zelf in de fout gaat. Door deze val verliest hij de tweede plaats aan Cianciarulo die dan al zes seconden achterstand heeft op de leider.
Sexton probeert de tweede plaats snel terug te krijgen maar op de ‘whoops’ gaat het opnieuw mis. Hierdoor vinden Barcia, Anderson en Webb de aansluiting bij Cianciarulo terwijl leider Roczen dan al twaalf seconden los is.
Barcia gaat snel in de aanval op Cianciarulo die daarna snel plaatsen verliest. Anderson zoekt de aansluiting bij Barcia en neemt zelfs de tweede plaats over van de TLD-rijder. Deze laat dat niet gebeuren en Anderson wordt tegen de grond gewerkt. Webb kijkt toe en kan later alsnog de tweede plaats afpakken van Barcia! De KTM-rijder wordt dus tweede voor Barcia en Musquin! Sexton weet de top vijf toch nog compleet te maken. Tomac pakt een zesde plaats voor Malcolm Stewart die een botsing heeft gehad met Musquin en daar niet blij mee is.

Volgende week gaat het kampioenschap verder in Oakland.

Uitslag AMA Supercross 450SX #1; Anaheim, USA:
1. Ken Roczen D Honda
2. Cooper Webb USA KTM
3. Justin Barcia USA GasGas
4. Marvin Musquin F KTM
5. Chase Sexton USA Honda
6. Eli Tomac USA Yamaha
7. Malcolm Stewart USA Husqvarna
8. Joey Savatgy USA KTM
9. Aaron Plessinger USA KTM
10. Jason Anderson USA Kawasaki
14. Max Anstie GB KTM
16. Dylan Ferrandis F Yamaha

Tussenstand 450SX na 1 van 17 wedstrijden:
1. Ken Roczen D Honda 26
2. Cooper Webb USA KTM 23
3. Justin Barcia USA GasGas 21
4. Marvin Musquin F KTM 19
5. Chase Sexton USA Honda 18
6. Eli Tomac USA Yamaha 17
7. Malcolm Stewart USA Husqvarna 16
8. Joey Savatgy USA KTM 15
9. Aaron Plessinger USA KTM 14
10. Jason Anderson USA Kawasaki 13

De volledige resultaten en de tussenstand vind je HIER

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SupercrossLIVE