X

Kimi Raikkonen gaat meer tijd besteden aan het motorcross team

Kimi Raikkonen heeft onthuld dat hij graag wat meer tijd wil besteden aan zijn Ice One Racing motorcross team na zijn vertrek uit de F1. De voormalige piloot van o.a. McLaren, Ferrari en Alfa Romeo trok zich half december terug uit de Formule 1 na de Grand Prix van Abu Dhabi.

Raikkonen had een erg lange carrière met 19 seizoenen en 349 starts in de F1. Hoewel de wereldkampioen van 2007 beweert dat hij geen specifieke plannen voor de toekomst heeft, lijkt meer aandacht voor zijn motorcrossteam hoog op de prioriteitenlijst van de Fin te staan. ‘The Iceman’ heeft het motorcrossteam ‘Ice One Racing’ nu al 10 jaar.

Kimi Raikkonen: “Ik heb niet zo veel tijd kunnen besteden aan de motorcross vanwege het racen. Ik zal nu wat meer tijd hebben om van Ice One Racing iets moois te maken. Ik kijk er ook naar uit om als gezin te beslissen of we een MXGP willen bezoeken.” Over zijn fameuze minachting voor de media voegde Raikkonen toe: “Ja, ik ben er nooit een grote fan van geweest, en dat zal ik ook nooit worden. Maar ik heb altijd geweten dat het een deel van de F1 is, een deel van elke professionele sport zoals volleybal, hockey en ook motorcross. Ik geniet van de motorcross en we zijn ambitieus over wat we willen bereiken.”

De snelle Fin was altijd al close met motorcross en reed zelfs ooit mee met de 2013-editie van Everts and Friends. Enkele maanden geleden werd bekend dat Ice One Racing verder gaat met Kawasaki motoren. Het zijn de Fransman Romain Febvre en de Brit Ben Watson die de kleuren van het team gaan verdedigen.

Foto’s: Kimi Raikkonen en Eric Sandra