X

Michael Mosiman pakt zijn eerste overwinning

In San Diego heeft Michael Mosiman zijn eerste Supercross zege weten te boeken. De GasGas-rijder won de derde wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship 250SX West Coast voor Hunter Lawrence en Christian Craig. In de eerste bocht ging het mis met Craig maar hij kwam nog terug naar het podium en blijft dan ook aan de leiding in de tussenstand.

Alle ogen waren gericht om Craig maar zijn start is niet best en raakt vervolgens ook nog betrokken bij een valpartij in de eerste bocht. Ook Jo Shimoda, Garrett Marchbanks en Chris Blose gaan tegen de grond in het PETCO Park. Mosiman neemt de leiding voor Suzuki-rijder Carson Mumford en Lawrence. Craig vertrekt als laatste en heeft dus heel veel werk te verzetten. Vooraan weet Lawrence snel de tweede plaats over te nemen maar Mosiman achterhalen heeft meer voeten in aarde. Na vijf minuten komt Craig te top tien binnen terwijl teamgenoot Nate Thrasher de derde plaats overneemt van Mumford.
In de tweede helft van de wedstrijd komt het tot een duel om de leiding maar in de laatste twee minuten wordt het echt spannend. Een achterblijver brengt leider Mosiman in de problemen voor de ‘whoops’ waardoor Lawrence de aanval inzet. De 22-jarige Australiër komt echter in onbalans en gaat onderuit. Dat kost de Honda-rijder ruim drie seconden maar in de laatste ronde zit hij toch weer aan het achterwiel van Mosiman! De GasGas-rijder blijft echter ‘cool’ en hij boekt zijn eerste overwinning en ook die van het merk in deze klasse. Craig komt nog terug naar de derde plaats voor Vince Friese en Shimoda die ook sterk terug komt en Mumford nog pakt in de slotfase.

Volgende week gaat het kampioenschap verder in Anaheim waar de serie dan voor de tweede keer dit seizoen te gast zal zijn.

Uitslag AMA Supercross 250SX EastCoast #3; San Diego, USA:
1. Michael Mosiman USA GasGas
2. Hunter Lawrence Aus Honda
3. Christian Craig USA Yamaha
4. Vince Friese USA Honda
5. Jo Shimoda Jap Kawasaki
6. Carson Mumford USA Suzuki
7. Jalek Swoll USA Husqvarna
8. Nate Thrasher USA Yamaha
9. Cole Thompson USA Yamaha
10. Carson Brown USA KTM

Tussenstand 250SX WestCoast na 3 van 8 wedstrijden:
1. Christian Craig USA Yamaha 73
2. Hunter Lawrence Aus Honda 67
3. Michael Mosiman USA GasGas 62
4. Vince Friese USA Honda 54
5. Jo Shimoda Jap Kawasaki 50
6. Seth Hammaker USA Kawasaki 44
7. Nate Thrasher USA Yamaha 44
8. Carson Mumford USA Suzuki 39
9. Robbie Wagenman USA Yamaha 37
10. Chris Blose USA GasGas 36

De volledige tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SupercrossLIVE