X

Voorbeschouwing: 2022 250SX West Coast Championship

Dit weekend begint het Monster Energy AMA Supercross Championship in Anaheim. Na een jaar afwezigheid kan het Angel Stadium dit kampioenschap weer ontvangen. Justin Cooper pakte vorig seizoen de titel maar de Yamaha-rijder gaat de titel niet verdedigen.

Na vier titels rij zet Yamaha in op Christian Craig, Colt Nichols en Nate Thrasher. Wij kijken hier vooruit op het eerste kampioenschap van 2022.

Geen titelverdediger:

Met Aaron Plessinger (2018), Dylan Ferrandis (2019-2020) en Cooper (2021) heeft Star Racing-Yamaha de laatste vier seizoenen feest kunnen vieren. Dit seizoen heeft het team met Craig en Nichols (regerend East Coast kampioen) sterke mannen achter het starthek maar kunnen zij de titel met succes verdedigen. Cooper is geblesseerd geraakt en zal alles uit de kast moeten halen om de outdoors in actie te kunnen komen! Na het uitvallen van Jett Lawrence heeft Honda besloten om Hunter Lawrence in te zetten tijdens de WestCoast. De Australier wist vorig jaar een wedstrijd te winnen om vervolgens tweede te worden in de eindstand.

GasGas/KTM/Husqvarna

Bij GasGas sturen ze Michael Mosiman het circuit op, de 22-jarige crosser heeft vorig jaar al laten zien weerstand te kunnen bieden aan Lawrence. Het duo lag regelmatig met elkaar in de clinch. Bij Husqvarna zetten ze in op Jalek Swoll, hij is net als Mosiman alleen terwijl KTM geen rijder inzet omdat Maximus Vohland voor de EastCoast heeft gekozen.

Kawasaki:

Voor de laatste titel van Kawasaki moeten wij terug naar 2017 toen Justin Hill dit kampioenschap wist te winnen. Het Team Pro Circuit-Kawasaki-Monster Energy heeft alle vier de rijders aangemeld bij de AMA. Inmiddels is bekend geworden dat Seth Hammaker en Joe Shimoda komende zaterdag in actie gaan komen voor het team van Mitch Payton.
Na diverse sterke optredens in 2021 krijgt BarX Motorsports nu extra steun vanuit Suzuki. Dilan Schwartz en Carson Mumford, afkomstig van Honda, zijn de crossers die het moeten gaan doen in de WestCoast.

Europa:
Vanuit Europa komen er ook een aantal rijders in actie, de meest succesvolle aan de andere kant van de grote plas is Thomas Do. De Fransman komt opnieuw voor Team Tech32 uit en wist vorig seizoen regelmatig heel goed te scoren. Verder komen de Britten Dylan Woodcock, Jack Brunnell en Dylan Walsh in actie. De Duitser Dominique Thury zien wij ook deze winter in de USA, hij rijdt in de kleuren van Team ClubMX. De deelnemerslijst is momenteel 53 deelnemers groot.

Kalender:
Het kampioenschap zal bestaan uit tien wedstrijden, de eerste zes volgen elkaar is een snel tempo op. Na Anaheim1 volgen de wedstrijden in Oakland, San Diego, Anaheim2, Glendale en Anaheim3. Op 19 februari begint de EastCoast in het US Bank Stadium van Minneapolis.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Industrie