X

Wat zijn de beste motorcrossbanen van Europa?

Een auto huren Barcelona Airport om vervolgens naar een van de mooie banen te rijden in Spanje waar je kunt motorcrossen, klinkt als een fantastische vakantie. Het is dan ook logisch dat steeds meer crossliefhebbers ervoor kiezen om zulke reizen te boeken.

Dit is niet alleen mogelijk in Spanje, of the bekende Red Sand complex in veel Europese landen vind je namelijk ook geweldige motorcrossbanen. Zo kun je bijvoorbeeld ook een auto huren Sicilie voor een vakantie in Italië om hier te kunnen motorcrossen. Met name de onderstaande motorcrossbanen zijn aanraders in Europa!

Dirt Park in Hongarije

Met de reputatie van één van Europa’s beste motorbestemmingen, biedt Dirt Park een mix van ongelooflijke landschappen met motorcrossbanen van wereldklasse. Bestaande uit een hoofdbaan met lange, bochtige bochten, natuurlijke hoogteverschillen, enorme sprongen en een aantal waanzinnig snelle secties die allemaal klaar zijn om het beste te testen, en een tweede, iets minder veeleisende motorcrossbaan die is ontworpen voor de verbeterende rijder.

De enorme faciliteit biedt gasten de kans om een ​​heleboel verschillende disciplines te rijden, waaronder motorcross, supercross, enduro en endurocross. Dit circuit in Hongarije wil je zeker niet missen als motorcrosser

RES Axel in Nederland

Een auto huren zal niet nodig zijn als je wilt motorcrossen op de baan van RES Axel. Het beroemde crossterrein in Zeeland bestaat al meer dan 50 jaar want de eerste wedstrijden werden er in 1967 verreden. Twee jaar later werd Motorcross Club Axel opgericht en 1981 werd deze omgezet in de Stichting RES (Recreatieve Exploitatie Smitsschorre). Axel is niet alleen bekend onder Nederlandse rijders ook veel Belgen vinden de weg naar dit circuit.

De club van RES Axel verwierf zowel met trainingen als lokale en internationale wedstrijden een uitstekende reputatie. Een WK ronde werd er nog niet georganiseerd maar van de beste (jeugd)rijders ter wereld tot de hoogstaande Dutch Masters de erg overzichtelijke en uitdagende zandomloop ontving al heel wat razendsnelle rijders! Wie na het zware labeur wil ontspannen, kan er terecht in de super gezellige kantine. Benieuwd naar de staat van de omloop of toch iets meepikken van een wedstrijd als je er zelf niet kan bij zijn? Volg dan hier via de lievestream.

Royal Hills Experience in Frankrijk

Bestaande uit 50 hectare in Zuid-Frankrijk en gelegen op 80 km van Toulouse, vlakbij Albi; aan de oevers van het meer, Royal Hills Experience is een volledig unieke off-road track, en een van de beste van Europa. Gelegen in het prachtige midden van de Pyreneeën, biedt de faciliteit gasten een mix van motorcross, supercross, endurocross, enduro, freeride, FMX en MTB.

Er zijn twee hoofdmotorcrosscircuits die beide op progressie gericht zijn, leuke circuits met een mix van gemakkelijke en uitdagende secties met een aantal grote, veilige sprongen die je in je eigen tempo kunt beheersen.


Stedelijk Motorcrossterrein Lommel in België

Bekend als één van de zwaarste circuits ter wereld, en een plek die zelfs de grootste rijders breekt, heeft de donkere zandbaan in Lommel veel te bieden. Op een langere baanlengte van 1.880 meter met veel technische gebieden om rijders te testen, zul je nooit een tekort aan entertainment hebben als je hier races aanschouwt.

Naast het circuit zijn ook borrels en eetgelegenheden, en sinds 2018 is er een foodcourt met overdekte zitgelegenheid waar je onder het genot van de beats van een DJ kunt genieten van je eten.