X

Welke apps moet elke motorcrosser downloaden? 

Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone, of het nou een mobiel met een abonnement is of juist met sim only. Het kan niet alleen leuk zijn om zo’n telefoon te hebben, maar het kan ook nog eens nuttig zijn! Ook voor motorcrossers. Al is het dan wel van belang dat je een aantal apps hebt gedownload op je smartphone.

In dit artikel informeren we je over vijf apps die eigenlijk elke motorcrosser zou moeten gebruiken op zijn of haar mobiele telefoon om verschillende redenen.

EHBO-app van het Rode Kruis

In de wereld van motorcross komen noodsituaties regelmatig voor die mogelijk eerste hulp vereisen. De EHBO-app van het Rode Kruis geeft direct toegang tot informatie over hoe om te gaan met de meest voorkomende EHBO-situaties, waarbij essentiële EHBO-informatie wordt verzameld. Video’s en interactieve quizzen maken ook deel uit van de app.

Gebruikers die quizzen doen, kunnen badges verdienen die ze via sociale media met vrienden kunnen delen om hun levensreddende kennis te laten zien. Deze app kun je downloaden op zowel iOS als Android apparaten en is gratis.


Runtastic

Hardlopen, joggen, fietsen – het maakt niet uit hoe je traint, het bijhouden van je trainingen is hoe dan ook essentieel. Met Runtastic kun je doelen stellen, een ingebouwde GPS gebruiken om routes in realtime vast te leggen en zelfs je successen met je vrienden delen. Deze app kun je downloaden op je iPhone, maar ook als je bijvoorbeeld een Samsung telefoon hebt is het mogelijk om gebruik te maken van Runtastic. Opnieuw is deze applicatie gratis.

AccuWeather

De weersomstandigheden zijn erg belangrijk tijdens het motorcrossen. Ja, het is in elk geval leuk om erin te rijden, maar om banden, kleding en uitrusting te kiezen, moet je het weer zeker weten. AccuWeather is gebruiksvriendelijk en relatief nauwkeurig. Natuurlijk zijn er nog veel meer apps die je kunt gebruiken om het weer te controleren. Denk bijvoorbeeld aan Buienradar. Voor welke applicatie je dan ook kiest, de kans is groot dat het gratis is en gebruikt kan worden op zowel iOS als Android.



Sleep Cycle

Sleep Cycle volgt en analyseert je slaappatroon. Kies je wektijd en de app haalt je zachtjes uit je slaap tijdens je lichtste slaapfase om ervoor te zorgen dat je uitgerust, verfrist en klaar voor de dag wakker wordt. De ingebouwde microfoon van je telefoon pikt je bewegingen op terwijl je slaapt met behulp van geluids- en trillingsanalyse.

De app analyseert de gegevens om te bepalen of je je in een lichte slaap, diepe slaap of een droomstaat bevindt die bekend staat als REM-slaap en bepaalt de optimale tijd om je wakker te maken binnen een door jou ingesteld venster van 30 minuten. Zo ben je optimaal uitgerust voor het motorcrossen!

Strava

Een populaire GPS-app in de wereld van paardrijden, wielrennen en motorcrossen is Strava. Je kunt hiermee je locatie volgen terwijl je rijdt, inclusief snelheid, tijd en afstand. Je kunt ook je tracks in de app opslaan en er enkele statistieken over bekijken. Zeer handig!