X

Craig met ruime voorsprong de onderbreking in

Na zes wedstrijden van het Monster Energy AMA Supercross Championship 250SX West krijgt dit kampioenschap een pauze. Voor Christian Craig misschien niet ideaal want de Yamaha-rijder is bloedvorm! In Anaheim won hij zijn vierde van het seizoen en door een val van Hunter Lawrence gaat de Star Racing-rijder met 28 punten voorsprong de onderbreking in.

Een hele goede start voor Lawrence maar Vince Friese wint de Holeshot Award voor Lawrence, Craig en Michael Mosiman. Chris Blose volgt op de vijfde plaats voor Jalek Swoll. Het is echter Craig die zich snel naar de leiding werkt en na drie bochten de beste positie in handen heeft. Lawrence probeert nog de leider in de tussenstand te achterhalen maar zonder succes. Mosiman is in de fout gegaan en verliest heel veel plaatsen terwijl Swoll ook ten val komt. De Husqvarna-rijder gaat in de fout op het wasbord en hij neemt Nate Thrasher en Derek Kelly mee.
Vooraan is er niemand opgewassen tegen de 30-jarige Craig die snel twee seconden voorsprong pakt. De 22-jarige Australiër probeert alles om erbij te blijven na nog in de eerste helft van de wedstrijd gaat de Honda-rijder in de fout. Friese neemt de tweede plaats over terwijl Mosiman nu al op de derde plaats uitkomt. Daarmee is het podium compleet en zien wij dat Craig de enige rijder is met zes podiumplaatsen in evenveel wedstrijden.
Garreth Marchbanks wint zijn Heat-race maar hij kent een probleem in de beginfase van de finale. De ClubMX-rijder wordt nog vierde voor Carson Brown.

Volgende week gaat het kampioenschap naar de EastCoast met de wedstrijd in Minneapolis. De 250SX West komt op 26 maart weer in actie in Seattle.

Uitslag AMA Supercross 250SX EastCoast #6; Anaheim, USA:
1. Christian Craig USA Yamaha
2. Vince Friese USA Honda
3. Michael Mosiman USA GasGas
4. Garreth Marchbanks USA Yamaha
5. Carson Brown USA KTM
6. Chris Blose USA GasGas
7. Robbie Wagenman USA Yamaha
8. Derek Kelley USA KTM
9. Logan Karnow USA Kawasaki
10. Ryan Surratt USA Yamaha
18. Hunter Lawrence Aus Honda

Tussenstand 250SX WestCoast na 6 van 8 wedstrijden:
1. Christian Craig USA Yamaha 148
2. Michael Mosiman USA GasGas 120
3. Hunter Lawrence Aus Honda 119
4. Vince Friese USA Honda 99
5. Jo Shimoda Jap Kawasaki 87
6. Nate Thrasher USA Yamaha 82
7. Robbie Wagenman USA Yamaha 80
8. Carson Brown USA KTM 73
9. Garreth Marchbanks USA Yamaha 73
10. Chris Blose USA GasGas 63

De volledige tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SupercrossLIVE