X

Jason Anderson pakt de zege in Anaheim 3

De overstap van Husqvarna naar Kawasaki heeft Jason Anderson duidelijk goed gedaan. In Anaheim heeft de kampioen van 2018 de zesde wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship 450SX gewonnen. In het Angel Stadium won Anderson voor Eli Tomac en Justin Barcia. Chase Sexton wordt zevende en verliest de tweede plaats in de tussenstand aan Anderson die nu twaalf punten achterstand heeft op Tomac.

Als een pijl uit een boog vertrekt Anderson als het starthek naar beneden gaat. Tomac volgt voor Shane McElrath, Cooper Webb en Malcolm Stewart. Problemen zijn er voor Ken Roczen die bij het uitkomen van de eerste bocht te ruim gaat en in de “tuff block” terecht komt waarna van de motor stapt. Marvin Musquin maakt in de tweede bocht een mooie actie waardoor hij de derde plaats in handen neemt.
Tomac volgt Anderson als een schaduw en in de derde ronde zet de leider in de tussenstand de aanval in. Hij lijkt de leiding over te nemen maar de Kawasaki-rijder laat zich niet zomaar het kaas van het brood eten. Anderson pakt de koppositie terug daarna geeft ‘El Hombre’ de leiding niet meer af en hij wint zijn tweede van het seizoen. Tomac wordt tweede voor Barcia die Musquin achter zich weet te krijgen door een val van de Fransman die in de problemen komt door een achterblijver. Stewart wordt vierde voor Musquin en zijn landgenoot Dylan Ferrandis die zich via de laatste kans voor de finale heeft moeten plaatsen.

Volgende week gaat het kampioenschap verder in Minneapolis.

Uitslag AMA Supercross 450SX #6; Anaheim, USA:
1. Jason Anderson USA Kawasaki
2. Eli Tomac USA Yamaha
3. Justin Barcia USA GasGas
4. Malcolm Stewart USA Husqvarna
5. Marvin Musquin F KTM
6. Dylan Ferrandis F Yamaha
7. Chase Sexton USA Honda
8. Cooper Webb USA KTM
9. Aaron Plessinger USA KTM
10. Justin Brayton USA Honda

Tussenstand 450SX na 6 van 17 wedstrijden:
1. Eli Tomac USA Yamaha 134
2. Jason Anderson USA Kawasaki 122
3. Chase Sexton USA Honda 116
4. Malcolm Stewart USA Husqvarna 112
5. Justin Barcia USA GasGas 110
6. Cooper Webb USA KTM 103
7. Marvin Musquin F KTM 98
8. Ken Roczen D Honda 92
9. Dylan Ferrandis F Yamaha 92
10. Aaron Plessinger USA KTM 81

De volledige resultaten en de tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SupercrossLIVE