X

Jeremy Van Horebeek en Beta toonden strak tempo in Riola Sardo

Het Beta SDM Corse-team, de officiële vertegenwoordiger van het Italiaanse merk in het MXGP-kampioenschap met Jeremy Van Horebeek en Alessandro Lupino, heeft een positieve balans opgemaakt van zijn eerste optreden van het seizoen. Dit weekend toonden Van Horebeek en zijn Beta 450 RX een grote snelheid in het zand van Riola Sardo tegen enkele van de belangrijkste protagonisten die voor het volgende MXGP-kampioenschap zijn aangekondigd.

Het voorbije seizoen lag de focus op het verfijnen van de Beta 450 die hij vorig introduceerde in de MXGP. Jeremy Van Horebeek reed zondag zijn eerste race met de nieuwe machine in de tweede ronde van het Italiaans kampioenschap.

Als zesde in de ochtendtraining kwam de Belgische rijder goed uit de startblokken in de MX1-race en kon al snel een paar plaatsen opschuiven naar de vierde plaats. In de laatste minuten was hij heel snel en in de laatste ronden slaagde hij erin het gat naar Forato te dichten om de derde plaats te veroveren en op de laatste trede van het podium van de klasse te klimmen na Gajser en Prado.

“Het harde werk dat Jeremy de afgelopen maanden heeft verricht, werpt zijn vruchten af,” zei teammanager Daniele Marchese, “Een podiumplaats tijdens onze eerste rit van het jaar geeft ons de motivatie die we nodig hebben om vol vertrouwen het MXGP-seizoen in te gaan. Het is jammer dat hij een probleem had met zijn achterrem in de Superfinale, want hij was weer goed begonnen…”

In de Superfinale was Van Horebeek net achter Gajser en Prado gestart toen een probleem met de achterrem, veroorzaakt door zand, hem tot een pitstop dwong. De officiële Beta-coureur kwam erg laat in de wedstrijd, maar maakte desondanks de rest van de wedstrijd af om meer ervaring op te doen op zijn 2022 machine.

Van Horebeek en zijn teamgenoot Alessandro Lupino, die zich concentreert op het afronden van de tests van de nieuwe machine, zullen op 19 en 20 februari aan de start staan van de eerste manche van het MXGP-seizoen in Groot-Brittannië, op het circuit van Matterley Basin.