Joël Roelants over zijn samenwerking met Henry Jacobi en Petr Polak

Joël Roelants over zijn samenwerking met Henry Jacobi en Petr Polak
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Na een tussenstap bij het DIGA Procross-team is Joël Roelants dit jaar terug bij een team dat hij goed kent. Hij zal samenwerken met het JM Honda Racing team van Jacky Martens en krijgt Henry Jacobi en Petr Polak onder zijn vleugels.

Joël Roelants: “Jacky (Martens) belde me eind vorig jaar, rond november denk ik. Hij wist niet zeker welke rijders hij zou krijgen, maar hij vroeg mij eerst naar Jacobi omdat hij, net als ik, denkt dat hij nog kan verbeteren, vooral fysiek. Zo zijn we begonnen, hij belde me, we hielden contact en van daaruit ging alles verder.”

Tussen Jacky Martens en Joël Roelants is samenwerken een gewoonte geworden. “Ik heb tijdens mijn carrière vele jaren met JM gereden, maar ik was ook bij het team toen ze Husqvarna vertegenwoordigden in MX2. Ik heb Thomas Covington vele jaren getraind toen hij nog bij Jacky werkte, we hadden veel succes met hem – veel podiums en enkele GP overwinningen. We weten hoe we moeten samenwerken, ik ken mijn plaats in het team en ik weet wat Jacky van me verwacht.”

 

 

Het was een bijzonder kort tussenseizoen dit jaar, met het seizoen 2021 dat pas in november afliep door de pandemie en een normaler gepland seizoen 2022 dat start vanaf 20 februari. Dat maakt de rol van de coaches er niet gemakkelijker op met zo een kort tijdsbestek. “Ik had alle tijd nodig die we hadden om met Jacobi en Polak te werken. Met Polak ben ik pas half december begonnen, maar met Henry ben ik aan het begin van de maand begonnen. Het seizoen duurt lang, dus ik zou willen dat ze zich tijdens het seizoen verbeteren, sterker worden. We zullen niet 100% klaar zijn maar we zullen er toch kortbij zijn en ik hoop dat we ons gedurende het seizoen kunnen verbeteren, we werken in die geest.”

LEES MEER  MXGP Loket: Tim Gajser wint zwaarbevochten GP van Tsjechië

“Het zijn twee rijders met zeer tegengestelde karakters (lacht),” vervolgde Roelants. “Henry doet heel nonchalant, terwijl Polak om de drie minuten dank je wel zegt. Maar ze zijn allebei erg aardige jongens. Ik probeer een goede sfeer in het team te creëren terwijl we trainen en we voelen ons goed bij elkaar. Tot nu toe gaat het heel goed. Ik wil dat ze allebei het beste uit zichzelf halen. Ik ben er alleen om ze fysiek te helpen. Meestal ga ik alleen naar de trainingen met hen, ik ga niet naar de GP’s omdat ik het commentaar doe voor de Belgische TV. Met een goede voorbereiding denk ik dat er veel mogelijk is voor Henry en ik hoop dat Polak gedurende het seizoen vooruitgang kan boeken.”

 

 

“Jacobi heeft veel snelheid, maar soms werkt hij te veel met de koppeling en met de rem. Fysiek was hij niet 100% in het verleden denk ik. We werken hard en hij doet alles wat hij kan. Met de 450, denk ik dat hij moet leren schoner te rijden en minder energie te verbruiken, want dan kan hij sneller rijden. Polak was vrij rustig in MX2 vorig jaar. Ik denk dat het team waar hij in zat het moeilijk had en dat ze er niet goed mee omgingen. Hij heeft meer vertrouwen nodig en ik denk dat als hij een goede motor heeft en vertrouwen krijgt, hij gestaag vooruitgang kan boeken,” voegde Roelants eraan toe.

 

Uw reacties

Ook te lezen