X

Malcolm Stewart over zijn podiumplek in Glendale

Een mooie tweede plaats voor Malcolm Stewart in Glendale tijdens de vijfde wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship. De Husqvarna-rijder kwam heel sterk voor de dag tijdens de ‘Triple Crown’ waar hij alleen Eli Tomac voor moest laten. De Amerikaan doet hier zijn verhaal samen met teamgenoten Dean Wilson en Jalek Swoll.

Malcolm Stewart:
“Dit is mijn allereerste podium tijdens een “Triple Crown” en ik ben meer dan enthousiast over vandaag. Ik kan het hele team niet genoeg bedanken. We zijn allemaal stapjes aan het maken en dat is duidelijk te zien. Dingen beginnen hun vruchten af te werpen en ik denk dat dit alleen maar meer vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden.”

Dean Wilson:
“Mijn avond verliep niet slecht maar de start blijven mijn zwakste punt, daar moeten wij fors verbeteren. Het rijden is goed en ik wist een paar mooie actief te maken waardoor ik plaatsen goed wist te maken. Ik moet met de jongens vooraan kunnen vechten maar dan moet ik er direct goed bij zitten in de eerste bocht. Ik denk dat mijn tempo redelijk goed was, dus ik blijf werken en ik kijk uit naar volgend weekend.”

Jalek Swoll:
“Ik heb het gevoel dat deze “Triple Crown” mij heeft geholpen om de verloren tijd na de crash in Anaheim1 weer goed te maken. Het had een stuk beter kunnen zijn als ik de start had gepakt tijdens de derde finale. Ik had het gevoel dat ik tijdens de races goede vooruitgang boekte, maar ik verloor gewoon te veel tijd in de whoops. Dat kun je natuurlijk niet doen als je vooraan met deze jongens strijd om de podiumplaatsen. Ze zullen profiteren van de zwakke punten dus wij gaan deze week aan de gebreken werken en ik ga proberen om A3 op een knaller af te sluiten.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Husqvarna