X

Nicholas Lapucci start met een tweetakt in de MXGP!

Het was al enkele dagen een gerucht maar werd nu officieel bevestigd. De Italiaan Nicholas Lapucci zal dit jaar starten in de MXGP met een tweetakt.

Dat is erg speciaal nieuws vanwege Fantic Factory Racing. Het is geleden van 2010 toen Cedric Soubeyras met een KTM 250cc tweetakt meedeed in de MXGP. Lapucci was vorig jaar erg succesvol in de EMX250 met de Fantic XX250. Hij veegde de vloer aan met de concurrentie en liet telkens een vloot viertaktmotoren ver achter zich.

Eind vorig jaar werd bekend dat Nicholas Lapucci de overstap zou maken naar het MXGP wereldkampioenschap met het Maddii Fantic Racing team waarmee hij de EMX250 titel won. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Lapucci met een 450cc viertakt zou gaan racen maar nu is bevestigd dat de Italiaan met een 250cc tweetakt aan de start zal verschijnen in het MXGP wereldkampioenschap.

Het zal heel gaaf zijn om te zien hoe ‘scrubmaster’ Lapucci het doet op de tweetakt tegen de viertakten. De Italiaan heeft geen geweldig tussenseizoen achter de rug, want hij liep een blessure op maar reed wel in de internationale Italiaanse wedstrijden. Hij is misschien niet helemaal fit voor de openingswedstrijd maar hij zal zich blijven verbeteren naarmate het seizoen vordert. Fantic beseft dat het op papier een moeilijke uitdaging is, maar tegelijkertijd fascinerend.