X

We.Love.Moto Racing Team start met 2 jonge talenten

Het We.Love.Moto Racing team komt dit jaar aan de start met de twee jonge talenten Kyle van Zutphen en Eric van Helvoirt. Kyle gaat op een Yamaha 250 4-takt rijden en Eric op de nieuwe 125cc Yamaha. Allebei rijden ze ONK en Dutch Masters of Motocross en waar mogelijk zullen ze aan de start staan bij de EMX. Het team is niet helemaal onbekend op de paddock. Afgelopen jaar waren ze aanwezig als het Gasdevil/Omnius Truckparts team.

Team manager Joost van den Elsen: “Na een jaar veel geleerd te hebben met het Gasdevil team hebben we besloten om met minder rijders aan de start te verschijnen. We willen de juiste energie en aandacht kunnen schenken aan onze twee gedreven rijders. Dat ging afgelopen jaar niet. We zijn echt trots om deze twee getalenteerd jongen gasten aan ons team te hebben kunnen binden. Samen met de steun van een flink aantal enthousiaste sponsors denken we dat we mooie resultaten kunnen gaan halen”

Rian De Bruyn: “Afgelopen jaar heb ik samen met Joost van den Elsen, WLM Design overgenomen. We wisten uit ervaring dat de kwaliteit van de producten top is. Maar het bedrijf was vastgeroest in het bestaande productassortiment en de designs mochten wel wat frisser. Samen met onze design toppers hebben we de laatste maanden hard gewerkt aan nieuwe producten, een nieuwe beter werkende webshop en de marketing een boost gegeven. WLM staat niet langer voor een naam maar voor onze passie, We.Love.Moto. En wat is er mooier om dit uit te dragen dan met een eigen team”

De bedoeling was dat de ervaren Davey Janssen het team zou gaan vertegenwoordigen in de 500cc klassen. Helaas kwam hij in Volkel vervelend ten val en liep hierbij breuken op in allebei zijn polsen en moest hieraan geopereerd worden. Afgelopen week is Davey begonnen aan zijn revalidatie en dit zal helaas nog wel maanden gaan duren. Wij Davey een beetje kent weet dat Motorcross zijn grote passie is en voor hem was het dus ook geen optie om niet betrokken te blijven. Davey is de trainer-coach geworden van het team. Met zijn ervaring en kennis gaat hij de jonge rijders zowel op fysiek vlak als rijtechnisch begeleiden.

Inmiddels zijn er onder leiding van Davey al grote stappen gezet en er is al veel getest op de nieuwe motoren. Van de Laar Racing en Buxur Suspension werken nog hard om de motoren perfect op de rijders af te stellen en competitief aan de start te laten verschijnen.

De twee jonge rijders kunnen niet wachten om op 13 maart in Arhem achter het starthek te mogen gaan staan voor de eerste Dutch Masters of Motocross van 2022.

Op de website www.welovemoto.racing staat meer info over het team en zullen zeer regelmatig updates gegeven worden. Natuurlijk zijn ze ook op Facebook en Instagram aanwezig.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO