X

FIM standpunt in verband met Russische inval in Oekraïne

Gisteren was er een buitengewone vergadering de Raad van Bestuur van de FIM in verband met de situatie in Oekraïne. Na zorgvuldig de aanbevelingen van het Internationaal Olympisch Comité en het specifieke karakter van de sport te hebben overwogen, heeft de Raad van Bestuur de Russische invasie in Oekraïne unaniem veroordeeld.

Bijgevolg zijn de volgende voorlopige dringende en beschermende beslissingen genomen, die onmiddellijk van kracht zijn en tot nader order van kracht blijven.

  • Opschorting van alle Russische en Wit-Russische licenties. Als gevolg hiervan kunnen geen Russische en Wit-Russische rijders, teams en officials deelnemen aan FIM/FIM Europe-evenementen en -activiteiten.
  • De inschrijving op te schorten en alle FIM/FIM Europe-evenementen zoals meetings, wedstrijden en prijsevenementen die in Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne plaatsvinden, af te gelasten en, indien van toepassing, deze evenementen naar een ander land te verplaatsen.
  • alle andere FIM/FIM Europe-activiteiten, met inbegrip van maar niet beperkt tot seminars, commissievergaderingen en trainingskampen die in Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne plaatsvinden, te onderbreken.

In de hoop dat aan dit tragische moment spoedig een einde komt, zijn de gedachten van de gehele FIM Europe bij de mensen die lijden onder de gevolgen van de huidige situatie.

Vsevolod Brylyakov trainde gisteren nog in Mantova maar mag vandaag niet meer starten door de bovenstaande beslissing. Ook Nikita Kucherov zal niet kunnen deelnemen aan de EMX250 reeksen. Hij reageerde ontgoochelt op de beslissing van de FIM. Ziehier zijn reactie op social media.