X

Geerts op eenzame hoogte in Arnhem

Er was vandaag geen twijfel mogelijk over de beste rijder in Arnhem. Onder zonnige omstandigheden wist Jago Geerts beide manches op zijn naam te schrijven. De 21-jarige crosser wist te winnen voor Rick Elzinga (2-2) en BT Husqvarna-rijder Lucas Coenen (3-7).

1e manche
Wanneer het starthek valt neemt Geerts de beste start en hij verovert de Ecomaxx Holeshot Award voor Marnicq Appelt volgt maar de Duitser ziet Elzinga snel passeren. De crosser uit Zenderen gaat in de achtervolging op Geerts en wanneer die even in de fout gaat is de Hutten Metaal Yamaha-rijder er direct bij. Die achterstand heeft de Balenaar snel weggewerkt en hij pakt de leiding terug. Lucas Coenen heeft in de tweede ronde de derde plaats overgenomen van Appelt en de 15-jarige Belg geeft die niet meer uit handen. In de trainingen verliep het niet zo lekker voor Scott Smulders maar hij zet dat snel recht in de wedstrijd. De Brabander komt goed uit de start en weet knap vierde te worden voor Appelt. De wedstrijd wordt voortijdig afgevlagd nadat er twee rijders op verschillende plaatsen verzorging nodig hebben.

2e manche
Als een pijl uit de boog vertrekt Elzinga wanneer het starthek naar beneden gaat voor de tweede manche. De Yamaha-rijder wordt gevolgd door Smulders en Geerts. De winnaar van de eerste manche heeft haast en passeert niet alleen de SKS Racing-rijder maar ook Yamaha-collega Elzinga in de eerste ronde. Daarna is het Geerts die de wedstrijd naar zijn hand zet en de hoofdprijs pakt. Elzinga wordt tweede voor Camden McLellan, de Zuid-Afrikaan komt als derde uit de eerste ronde en deze positie geeft hij niet meer uit handen. Tim Edberg heeft de eerste helft van de wedstrijd de vierde plaats in handen maar Glen Meier heeft een beter tempo en de Deen neemt de vierde plaats over. De vijfde plaats gaat naar Riley Racing dankzij Edberg.

Volgende keer:
Op tweede Paasdag gaat het kampioenschap verder, op 18 april zal er worden gereden op het circuit van Oldebroek.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 250cc: Arnhem, NL:
Tijdtraining:
1. Jago Geerts B Yamaha 1:40,301
2. Rick Elzinga NL Yamaha 1:40,576
3. Lucas Coenen B Husqvarna 1:41,301
4. Dave Kooiker NL Yamaha 1:41,287
5. Glen Meier DK KTM 1:41,318

1e manche
1. Jago Geerts B Yamaha
2. Rick Elzinga NL Yamaha
3. Lucas Coenen B Husqvarna
4. Scott Smulders L Husqvarna
5. Marnicq Appelt D KTM

2e manche
1. Jago Geerts B Yamaha
2. Rick Elzinga NL Yamaha
3. Camden McLellan Z-A KTM
4. Glen Meier DK KTM
5. Tim Edberg S Yamaha

Dagklassement:
1. Jago Geerts B Yamaha 1-1
2. Rick Elzinga NL Yamaha 2-2
3. Lucas Coenen B Husqvarna 3-7
4. Glen Meier DK KTM 7-4
5. Tim Edberg S Yamaha 6-5

Tussenstand:
1. Jago Geerts B Yamaha 50
2. Rick Elzinga NL Yamaha 44
3. Lucas Coenen B Husqvarna 34
4. Glen Meier DK KTM 32
5. Tim Edberg S Yamaha 31

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #StefanGeukens