X

Hunter Lawrence pakt zijn tweede van het seizoen

Met vier overwinningen in het Monster Energy AMA Supercross Championship 250SX West Coast heeft Christian Craig de beste kaarten voor de titel. De druk lag dus op de schouder van Hunter Lawrence want hij moest iets doen om zijn titelambities in leven te houden. Dat deed de Honda-rijder in Seattle want de Australiër wint de finale voor Craig en Michael Mosiman.

De leider in de tussenstand neemt de beste start, Craig wordt gevolgd door Mosiman en Jo Shimoda. Geen beste start voor Lawrence die als zevende uit de eerste bocht komt maar hij werkt zich snel naar de vierde plaats. De leider probeert afstand te nemen maar Mosiman is erg snel en na drie ronden gaat de GasGas-rijder in de aanval. Hierbij komt Craig ten val waardoor hij terug zakt naar de zesde plaats. Lawrence heeft inmiddels Shimoda achter zich gelaten en hij loopt in op leider Mosiman. Na zes minuten neemt Lawrence de leiding over en hij kijkt vervolgens niet meer om. Craig is de snelste man op het circuit en hij weet zijn achterstand van mijn vijf seconden op Mosiman helemaal weg te werken. De Yamaha-rijder wordt nog gevaarlijk voor de zege maar hij wordt tweede voor Mosiman. Shimoda komt als vierde over de finish voor Vince Friese.

Volgende week is er geen wedstrijd, het kampioenschap gaat op 9 april verder in St Louis. Dan komt de EastCoast in actie, een week later is de eerste East-West Shootout in Atlanta.

Uitslag AMA Supercross 250SX EastCoast #7; Seattle, USA:
1. Hunter Lawrence Aus Honda
2. Christian Craig USA Yamaha
3. Michael Mosiman USA GasGas
4. Jo Shimoda Jap Kawasaki
5. Vince Friese USA Honda
6. Garrett Marchbanks USA Yamaha
7. Chris Blose USA GasGas
8. Jakel Swoll USA Husqvarna
9. Robbie Wagenman USA Yamaha
10. Derek Kelley USA KTM

Tussenstand 250SX WestCoast na 7 van 9 wedstrijden:
1. Christian Craig USA Yamaha 171
2. Hunter Lawrence Aus Honda 145
3. Michael Mosiman USA GasGas 141
4. Vince Friese USA Honda 117
5. Jo Shimoda Jap Kawasaki 106
6. Robbie Wagenman USA Yamaha 94
7. Nate Thrasher USA Yamaha 94
8. Garrett Marchbanks USA Yamaha 90
9. Carson Brown USA KTM 83
10. Chris Blose USA GasGas 79

De volledige tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SupercrossLIVE