X

Mirco ten Kate verrast Janis Reisulis

Op papier zou Janis Reirulis de eerste wedstrijd van het KNMV Dutch Masters of Motocross 125cc wel winnen. In Arnhem wist Mirco ten Kate dat echter te voorkomen! De crosser uit Nieuwleusen wint bij Dik Wikselaar en zijn vrijwilligers voor Reisulis (3-1) en Elias Auclair (2-3).

1e manche
Na haar derde tijd in de ochtend komt Lotte van Drunen heel goed uit de start. De Sliedrechtse neemt de leiding voor Ten Kate en Auclair. De Arcabo MX Team weet in de eerste ronde de leiding over te nemen en vervolgens heeft hij deze niet meer uit handen. In de tweede ronden moet Van Drunen de tweede plaats afstaan aan Auclair maar de Noor kan is de aansluiting met de leider kwijt. In de training was Reisulis de snelste man maar hij kende geen beste start. Vanaf de twaalfde plaats werkt hij zich keurig naar voren. Halverwege de wedstrijd neemt hij de derde plaats af van Van Drunen maar Auclair kan hij niet meer achterhalen. Levi Schrik maakt een sterk 125cc debuut, de Team Motovation Motorsport komt op een mooie vierde plaats over de finish voor de Deen Magnus Gregersen die in de laatste ronde zijn landgenoot Sebastian Bech Lorenzen weet te passeren!

2e manche
Bij de familie Ten Kate weten ze wat winnen is maar toch zag je de spanning op de gezichten voor de start en die beslissende manche. De beste start is nu voor Ten Kate voor Schrik en Reisulis komt als derde uit de eerste ronde. Vrij snel weet de 13-jarige Let de tweede plaats in handen te krijgen maar vervolgens is hij bijna 15 minuten bezig om de leiding te pakken. Het lukt en deze manche gaat de overwinning naar de rookie in deze klasse. Ten Kate wordt tweede en dat is voldoende voor de dagzege! De derde plaats gaat naar Auclair die even op tempo moet komen maar later Roberts Lusis van de derde plaats weet te verdringen. Lucas Bruhn maakt de top vijf deze manche compleet.

Volgende keer:
Op tweede Paasdag gaat het kampioenschap verder, op 18 april zal er worden gereden op het circuit van Oldebroek.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 125cc: Arnhem, NL:
Tijdtraining:
1. Janis Reisulis Let KTM 1:47,180
2. Mirco ten Kate NL KTM 1:47,467
3. Lotte van Drunen NL KTM 1:47,781
4. Finn Pullen NL KTM 1:48,566
5. Saku Mansikkamäki SF Husqvarna 1:48,656

1e manche
1. Mirco ten Kate NL KTM
2. Elias Auclair Nor Yamaha
3. Janis Reisulis Let KTM
4. Levi Schrik NL KTM
5. Magnus Gregersen DK GasGas

2e manche
1. Janis Reisulis Let KTM
2. Mirco ten Kate NL KTM
3. Elias Auclair Nor Yamaha
4. Roberts Lusis Let KTM
5. Lucas Bruhn DK Husqvarna

Dagklassement:
1. Mirco ten Kate NL KTM 1-2
2. Janis Reisulis Let KTM 3-1
3. Elias Auclair Nor Yamaha 2-3
4. Magnus Gregersen DK GasGas 5-6
5. Lucas Bruhn DK Husqvarna 7-5

Tussenstand:
1. Mirco ten Kate NL KTM 47
2. Janis Reisulis Let KTM 45
3. Elias Auclair Nor Yamaha 42
4. Magnus Gregersen DK GasGas 31
5. Lucas Bruhn DK Husqvarna 30

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #LA