X

Record aantal inschrijvingen voor Yamaha bLU cRU Cup

Yamaha Motor Europe is zeer blij te kunnen aankondigen dat een recordaantal rijders zich heeft ingeschreven voor de YZ bLU cRU FIM Europe Cup in 2022. 395 jonge rijders zullen in 21 landen in Europa racen op Yamaha’s YZ65-, YZ85- en YZ125-crossmotoren.

De SuperFinale zal dit jaar zal plaatsvinden tijdens de MXGP van Frankrijk in St Jean d’Angely van 19-21 augustus 2022. De populariteit van de YZ Cup-serie neemt elk seizoen toe. 2022 belooft competitiever te worden dan ooit. Het aantal inschrijvingen is gestegen met 20% in vergelijking met 2021 en er nemen nu zelfs rijders uit landen als Australië en Paraguay deel.

De rijders zullen het hele seizoen strijden in hun nationale kampioenschappen en het aantal punten dat ze daarbij halen, zal hun positie bepalen in de YZ Cup. De 40 beste rijders uit elk van de drie klassen worden uitgenodigd om samen met hun sporthelden te racen tijdens de MXGP in St Jean d’Angely, de laatste Europese ronde van het FIM MXGP Wereldkampioenschap 2022, tijdens de YZ bLU cRU FIM Europe Cup SuperFinale.

De top drie van de SuperFinale, samen met twee wildcards uit elke klasse, krijgen een plaats bij de Yamaha bLU cRU Masterclass, een exclusief tweedaags event waar ze deskundig advies krijgen van Yamaha’s MXGP en MX2 fabrieksrijders.

Aan het einde van de Masterclass krijgt één YZ125 rijder een volledig ondersteunde race in het Europees kampioenschap, net zoals de winnaar van 2021, de 16-jarige Fransman Adrien Petit, die dit jaar reed voor het JK Racing Yamaha EMX125 Team. Een rijder uit elk van de YZ65 en YZ85 categorieën krijgt bovendien ondersteuning en GYTR-onderdelen voor het seizoen 2023, net zoals de winnaars van vorig jaar, de 11-jarige Deen Bertram Thorius en de 13-jarige Zwitserse rijder Noe Zumstein.

De inschrijving voor dit seizoen is nu gesloten, maar de inschrijving voor de 2023 editie van de YZ bLU cRU FIM Europe Cup opent op 18 augustus 2022.