X

Sterk debuut voor Dean Gregoire

De jeugdcrossers dromen natuurlijk van het hoogste en dat is het FIM wereldkampioenschap motocross. De weg daar naartoe is lang en bikkelhard maar kent ook hoogtepunten. In Nederland hebben wij het geluk over de KNMV Dutch Masters of Motocross te beschikken. Een hoog aangeschreven kampioenschap waar ze vanuit diverse landen naar hier komen. Tijdens de eerste wedstrijd van dit kampioenschap wist Dean Gregoire sterk voor de dag te komen. De 11-jarige crosser werd dertiende en vijfde waarmee hij negende werd in het dagklassement.

1e manche
Na de tijdtraining werd al snel duidelijk dan Dean zich lekker voelde en hij wist een tweede tijd op de klokken te zetten. De start van de eerste manche verloopt goed en hij zit direct in de kopgroep. In de eerste ronde werkt hij zich naar de leiding maar in de tweede ronden gaat het even mis. De scholier komt ten val en zakt terug naar de negende plaats. Er volgen nog drie ongelukkige schuivers maar de Alpinestars-geklede crosser geeft zich niet zomaar gewonnen. Vanaf de achttiende plaats vecht Dean zich in vier ronden nog terug naar de dertiende plaats.

2e manche
De tweede manche begint ook goed voor de KTM-rijder die als derde aan de wedstrijd over 20 minuten en een ronde begint. Hij kiest zijn eigen tempo en verliest de eerste helft van de wedstrijd wat plaatsen. Wanneer het bordje van de laatste ronde uitgaat heeft Dean nog een mooie eindsprint in zich en hij weet nog tweede plaats goed te maken. Met een mooie vijfde plaats sluit hij deze manche af en dat levert hem nog een negende plaats op in het dagklassement.

Volgende keer:
Komend weekend begint het KNMV ONK in Lierop waar gereden zal worden op een circuit met bijzonder veel history. De EMX85 North-West begint met Pasen in het Deense Fjerritslev.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie