X

Succesvol debuut Powered by Young Motion in GP Mantova

Het Nederlandse Powered by Young Motion team heeft met haar drie rijders een goed debuut gemaakt in Mantova afgelopen weekend. Hun rijders Meico Vettik, Glen Meier en Jens Walvoort kwamen sterk voor de dag in het zand van Noord-Italië.

De op een 250cc 2-takt uitkomende Meico Vettik wist sterk op plek vier in het dag klassement te eindigen in de EMX250 klasse. Na een tiende plek in de eerste manche wist Vettik in de tweede reeks een fantastische tweede plaats te behalen. Omdat dit de eerste EMX250 wedstrijd van het jaar is staat Vettik dus ook vierde in het algemeen klassement.

Glen Meier kwam uit in de MX2 en wist de eerste WK punten voor Powered by Young Motion te halen. Valpartijen van anderen zorgde helaas voor oponthoud bij beide starts, maar aan het einde van de dag wist de Deen twee keer in de punten te eindigen met als beste resultaat plek achttien.

Jens Walvoort van Motor2000 Powered by Young Motion kwam in de sterk bezette EMX250 klasse uit, waar 65 rijders streden voor een plek om te starten. Jens reed met een tiende plek in zijn groep een sterke kwalificatie en hij wist zich dan ook vrij makkelijk te plaatsen voor de races. Helaas was de eerste race er een om snel te vergeten, maar op zondag was er een goed herstel door ondanks een lekke radiateur toch nog een EK punt te pakken.

Meier en Walvoort zullen komend weekend in Arnhem uitkomen in de MX2 klasse tijdens de Dutch Masters of Motocross. Meico Vettik zal de komende weken in Frankrijk en Portugal trainen ter voorbereiding van de tweede EMX250 wedstrijd in Portugal begin April. voorbereid aan de tweede EMX wedstrijd begin April in Portugal  aan te komen.

Bekijk in onderstaande video de hoogtepunten van het weekend.