X

Anderson knabbelt aan de voorsprong van Tomac

Het zijn maar drie punten maar Jason Anderson heeft zijn achterstand op Eli Tomac verkleind. De Kawasaki-rijder wist in Atlanta de overwinning te pakken voor Tomac en Chase Sexton. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft de Yamaha-rijder een voorsprong van 53 punten op Anderson. Justin Barcia staat derde op 68 punten van de leider.

In de finale neemt Barcia de beste start voor Sexton, Anderson, Tomac en Cooper Webb die na een weekend rust terug is in het deelnemersveld. In de tunnel komt Marvin Musquin in de problemen, de winnaar van vorige week komt ten val. Even later maakt Tomac een foutje waardoor Webb de vierde plaats overneemt.

De strijd om de leiding begint wanneer Sexton de druk opvoert bij Barcia. De GasGas-rijder verdedigd natuurlijk maar Sexton neemt de leiding over en even later gaat ook Anderson voorbij aan de snelstarter.

Na bijna vijf minuten gaat leider Sexton in de fout en Anderson bedenkt zich geen moment. De Kawasaki-rijder neemt de leiding over en deze geeft hij niet meer uit handen. Tomac komt nog terug naar de tweede plaats, Sexton mag toch nog op het podium klimmen. De Honda-rijder komt van de zesde plaats terug en wordt nog derde voor Webb en Malcolm Stewart.

Volgende week gaat het kampioenschap verder in Foxborough, daarna volgen er nog wedstrijden in Denver en de finale in Salt Lake City.

Uitslag AMA Supercross 450SX #14; Atlanta, USA:
1. Jason Anderson USA Kawasaki
2. Eli Tomac USA Yamaha
3. Chase Sexton USA Honda
4. Cooper Webb USA KTM
5. Malcolm Stewart USA Husqvarna
6. Justin Barcia USA GasGas
7. Justin Brayton USA Honda
8. Kyle Chisholm USA Yamaha
9. Brandon Hartranft USA Suzuki
10. Marvin Musquin F KTM

Tussenstand 450SX na 14 van 17 wedstrijden:
1. Eli Tomac USA Yamaha 325
2. Jason Anderson USA Kawasaki 272
3. Justin Barcia USA GasGas 257
4. Malcolm Stewart USA Husqvarna 253
5. Marvin Musquin F KTM 245
6. Cooper Webb USA KTM 227
7. Chase Sexton USA Honda 2227
8. Dean Wilson GB Husqvarna 152
9. Dylan Ferrandis F Yamaha 141
10. Brandon Hartranft USA Suzuki 139

De volledige resultaten en de tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SupercrossLIVE