X

Breaking!!! Liam Everts dit weekend van start in Trentino

Van een verrassing gesproken. De jongste telg uit de dynastie Everts zal na zijn blessure die hij opliep in Matterley Basin een stuk sneller dan verwacht terugkeren. Dit weekend zal Liam Everts aan de start staan tijdens de GP van Trentino!

Eind februari liep het mis voor Everts tijdens de kwalificatieheat in Matterley Basin. Al in de eerste bocht wordt hij “meegenomen” en crasht samen met enkele anderen. Het resultaat was een gecompliceerde vingerbreuk die moest worden hersteld door middel van een heelkundige ingreep.

De middenvinger van zijn linkerhand kreeg een metalen plaatje om het herstel te versnellen. Eerst werd er gewag gemaakt van een comeback in Maggiora maar omdat het herstel voorspoedig verliep werd de doelen scherper gesteld. Zo kwam de MXGP van Letland in het vizier. Na een bezoek aan de dokter kreeg hij echter eerder groen licht. Vanmorgen werd bekend dat Everts al dit weekend zal starten op het wondermooie circuit van Pietramurata in Trentino.

Eerder deze week zagen we via social media dat Liam en vader Stefan naar Portugal waren getrokken om er met de enduromotor te gaan rijden. Tijdens deze dagen is er wellicht moed geput en is het plan om dit weekend te rijden in Italië vormgegeven. Ook was er goed nieuws van papa Stefan zelf. Hij lijkt weer plezier te kunnen beleven aan het rijden met een off-roadmotor na zijn levensbedreigende malaria-aanval van 2018. Hij moest nadien een ware lijdensweg ondergaan en verloor hierbij ook nog eens acht tenen. Die moesten worden geamputeerd om erger te voorkomen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stefan Everts Full (@s72forever)

Foto’s: Ray Archer en archief