X

Hoe kun je met TeamNL naar het WK Jeugd?

Het WK Jeugd Motocross zal dit jaar op 25-26 augustus worden verreden op het circuit van Vantaa. Op dit Finse zandcircuit komen de beste jeugdrijders ter wereld in actie met als doel de junior wereldtitel. Ook vanuit Nederland zullen de beste jeugdrijders selecteren om TeamNL te vertegenwoordigen tijdens het evenement. Nu de EMX-series weer draaien zal dit kampioenschap gebruikt worden om tot een goede selectie te komen. Per klasse zijn hiervoor de volgende selectiecriteria opgesteld door de KNMV.

65cc- en 85cc-klassen
Rijders moeten zich in de top drie van EK-zone eindstand bevinden, gemeten tot en met de wedstrijd van 26 juni om geselecteerd te kunnen worden voor het WK jeugd. Er worden maximaal twee rijders per klasse geselecteerd. Indien er geen enkele rijder in de top drie eindigt, dient de EK-finale in Loket als back-up om de snelste Nederlandse rijder alsnog te kunnen selecteren. De minimale prestatiedrempel is dan top acht en er kan één rijder geselecteerd worden.

125cc-klasse
Rijders moeten zich in de top acht van de tussenstand EMX125 bevinden, gemeten tot en met de zesde wedstrijd op 11-12 juni in Teutschenthal. Er worden ook hier maximaal twee rijders per klasse geselecteerd.

De KNMV behoudt de mogelijkheid om in uitzonderlijke gevallen deelname toe te kennen middels een wildcard. Rijders en teams in de 65- en 85cc-klassen krijgen uiterlijk 28 juni bericht over deelname aan het WK. Rijders en teams in de 125cc-klasse krijgen uiterlijk 14 juni bericht over hun deelname.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #LeonvanderSpank