X

Marco Keunen de sterkste op De Kappenbulten

Afgelopen zondag stond in Halle de eerste wedstrijd voor het NK quads op het programma. Met een derde en eerste plaats in de manches was het Marco Keunen die de sterkste was deze dag.Hij hield hiermee Dennis Jansen achter zich die met tweemaal de tweede plaats ook tweede werd in het dagklassement. De derde plaats kwam met een vijfde en derde plaats in de manches met Zander Kristiansen in Deense handen. Mike Wooninck en Twan Veenink maakten de top vijf compleet

Eerste manche
Het was Robin Mouw die als snelste weg was voor Jan Spek, Sven Siongers (Bel), Mike Wooninck en Daan van Campen. Al snel waren het Siongers en van Campen die terug vielen. Het waren Marco Keunen en Nick Kreunen die zich nu melden in de top vijf. Voor Kreunen duurde die echter niet lang en hij werd voorbij gereden door Jansen.. Spek was teruggevallen naar de vierde plaats en zag ook Jansen snel aan zich voorbij gaan. Jansen zette zijn opmars voort en halverwege de manche kwam hij als tweede te liggen en opende de jacht op Mouw. Echter bleek snel dat zijn opmars de nodige energie had gekost en was het Robin Mouw die stand hield en de manche won voor Jansen. Op korte afstand volgde Keunen die voorbij was gegaan aan Mike Wooninck. In de laatste twee ronden was het Kristiansen die voorbij ging aan Spek om als vijfde de finishvlag te zien.

Tweede manche
Waar de verschillen in de eerste manche de verschillen met vijftein seconden tussen de eerste vijf beperkt bleven was het in de tweede manche een ander verhaal. Keunen pakte nu de holeshot en werd gevolgd door Mike Wooninck, Jansen, Veenink en Kreunen. Snel had Keunen een voorsprong en het was Jansen die de tweede plaats overnam. Jansen was lange tijd de sterkste rijder van het veld, maar het mocht echter niet baten. In de eindfase van de manche was het Keunen die toch stand hield en zijn voorsprong nog wist te vergroten voor de manchezege. Jansen moest het doen moet de tweede plaats. Daarachter was het Kristiansen die voorbij was gegaan aan Kreunen, Veenink en Mike Wooninck om als derde te eindigen. Veenink hield Mike Wooninck achter zich voor de vierde plaats.

Eerste manche NK quads Halle:
1. Robin Mouw, 2. Jansen, 3. Keunen, 4. Mike Wooninck, 5. Kristiansen (Den), 6. Spek, 7. Jarno Winkelhuis, 8. Kreunen, 9. Veenink, 10. van Campen.

Tweede manche NK quads Halle:
1. Keunen, 2. Jansen, 3. Kristiansen (Den), 4. Veenink, 5. Mike Wooninck, 6. Jarno Winkelhuis, 7. Spek, 8. Fritz, 9. Beunk, 10. van Wee.

Dagklassement NK quads Halle:
1. Keunen 191, 2. Jansen 190, 3. Kristiansen (Den) 177, 4. Mike Wooninck 174, 5. Veenink 169, 6. Jarno Winkelhuis 169, 7. Spek 169, 8. Gelmers 159, 9. Beunk 158, 10. Kloekke 156

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics